Optilab – varovanje zavarovalnic pred gmotnimi izgubami

Visokotehnološko podjetje Optilab postaja vse pomembnejši akter v evropskem zavarovalništvu. S programom Admiral, ki učinkovito odkriva prevare in kompleksno organizirane goljufije na različnih področjih, uspešno varuje zavarovalnice pred izgubami.

Direktor in soustanovitelj Optilaba je Štefan Furlan, ki je logiko in matematiko oboževal že v gimnazijskih dneh in se je zaradi tega posledično vpisal na študij računalništva, se kasneje na Fakulteti za računalništvo in informatiko zaposlil kot mladi raziskovalec in tam uspešno tudi doktoriral.

Podjetje je pod Furlanovo taktirko pri svojem delovanju prejelo angelsko investicijo, esenca, ki prebiva v vsaki celici le-tega pa se skriva predvsem v skrbi za red in disciplino v zavarovalništvu, posledica česar je visoka stopnja zmanjšanja prevar in raznovrstnih nepravilnosti na omenjenem področju.

»Spin-off« koncept

Zanimivo je dejstvo, da so sami zametki osnovne ideje Optilaba nastajali že na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Slednji je tako na nek način že dobrih pet let “spin-off” podjetje omenjene fakultete, pri čemer gre za ustaljeno prakso tovrstnega podjetništva v tujini, torej prenos znanja iz fakultete v gospodarstvo, kar v sebi vsekakor nosi mnogovrstne prednosti.

Raziskovanje algoritmov

Odkrivanje goljufij omogoča podrobno raziskovanje algoritmov. Njihovo najuspešnejše orodje za tovrstno dejavnost predstavlja program Admiral, celovita računalniška rešitev za obvladanje goljufij, ki je obenem prilagojena specifičnim slovenskim razmeram ter zakonodaji.

Pri tem gre za plod raziskovalne skupine, ki se je na prej omenjeni fakulteti ukvarjala z analiziranjem podatkov. Sistem preveri vsak škodni primer in če se pojavi samo najmanjši sum goljufije ali kakršne koli nepravilnosti, na to opozori.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje