BLOG MARKETING DELAVNICA

Optilab – varovanje zavarovalnic pred gmotnimi izgubami

Visokotehnološko podjetje Optilab postaja vse pomembnejši akter v evropskem zavarovalništvu. S programom Admiral, ki učinkovito odkriva prevare in kompleksno organizirane goljufije na različnih področjih, uspešno varuje zavarovalnice pred izgubami.

Direktor in soustanovitelj Optilaba je Štefan Furlan, ki je logiko in matematiko oboževal že v gimnazijskih dneh in se je zaradi tega posledično vpisal na študij računalništva, se kasneje na Fakulteti za računalništvo in informatiko zaposlil kot mladi raziskovalec in tam uspešno tudi doktoriral.

Podjetje je pod Furlanovo taktirko pri svojem delovanju prejelo angelsko investicijo, esenca, ki prebiva v vsaki celici le-tega pa se skriva predvsem v skrbi za red in disciplino v zavarovalništvu, posledica česar je visoka stopnja zmanjšanja prevar in raznovrstnih nepravilnosti na omenjenem področju.

»Spin-off« koncept

Zanimivo je dejstvo, da so sami zametki osnovne ideje Optilaba nastajali že na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Slednji je tako na nek način že dobrih pet let “spin-off” podjetje omenjene fakultete, pri čemer gre za ustaljeno prakso tovrstnega podjetništva v tujini, torej prenos znanja iz fakultete v gospodarstvo, kar v sebi vsekakor nosi mnogovrstne prednosti.

Raziskovanje algoritmov

Odkrivanje goljufij omogoča podrobno raziskovanje algoritmov. Njihovo najuspešnejše orodje za tovrstno dejavnost predstavlja program Admiral, celovita računalniška rešitev za obvladanje goljufij, ki je obenem prilagojena specifičnim slovenskim razmeram ter zakonodaji.

Pri tem gre za plod raziskovalne skupine, ki se je na prej omenjeni fakulteti ukvarjala z analiziranjem podatkov. Sistem preveri vsak škodni primer in če se pojavi samo najmanjši sum goljufije ali kakršne koli nepravilnosti, na to opozori.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje