Organizirajte, poenostavite in privarčujte svoj čas s pomočjo tehnologije

Dandanes imamo na razpolago veliko različne tehnologije, ki nam omogoča da smo organizirani in nam olajša stvari z zgolj nekaj kliki.
Organizirajte, poenostavite in privarčujte svoj čas s pomočjo tehnologije

Uporaba elektronskega urnika vam lahko prihrani veliko časa. (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Predstavljamo vam tri nasvete, kako si lahko poenostavite vsakdanje življenje s pomočjo tehnologije:

1. Spraznite vaš elektronski poštni predal prejetih sporočil (angl. inbox)

Stvari se rade kopičijo in kljub temu, da smo zelo zaposleni si moramo vzeti vsak teden nekaj časa in pregledati prejeto elektronsko pošto ter omejiti število sporočil na približno 20, kar pogosto zadostuje.

Ko dobite sporočilo preverite ali nanj lahko odgovorite v približno dveh minutah – če lahko, potem to storite takoj. V kolikor pa za odgovor potrebujete več časa, si sporočilo označite z zastavico oz. zvezdico in se k sporočilu vrnite kasneje.

Če boste imeli v vašem inbox-u preveč sporočil, se lahko zgodi, da boste kakšno pomembno sporočilo spregledali. V kolikor pa se znajdete kljub velikemu številu sporočil, pa le nadaljujte, saj so nekatera pravila tu zato, da jih kršimo.

 

2. Elektronski urniki

Na trgu obstaja veliko elektronskih koledarjev in urnikov, ki jih med seboj lahko sinhronizirate. Nekatera orodja omogočajo, da stranki pošljete svoj koledar, kjer si nato stranka sama izbere termin, ki ji najbolj ustreza, vidi pa le vsebine, ki jih označite za “javne”. To vrstna orodja vam prihranijo precej časa in mnogo elektronski sporočil, ki si jih pošiljate s stranko zgolj zato, da se uskladite in določite datum in uro sestanka.

 

3. Iz oči v oči v virtualnem svetu

Včasih se je nemogoče sestati v živo, razlogov za to je lahko več: geografska oddaljenost, časovna stiska… V takem primeru uporabite kakšnega izmed spletnih konferenčnih sistemov ali kakšno drugo brezplačno spletno programsko opremo. Takšen sestanek je lahko skoraj tako dober, kot sestanek v živo.

V kolikor boste uporabljali tehnologijo pri urejanju in poenostavljanju svojega delovnega dne boste bolj fleksibilni in odzivni. Odpravljanje tudi najmanjših motečih nalog, vam bo omogočilo razpolagati z več časa, ki ga boste lahko posvetili bolj pomembnim opravilom.

 

Vir: Startupnation.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje