Osebnost leta je “protestnik”

Ameriška revija Time je tudi letos izbrala osebo, ki je najbolj zaznamovala leto 2011. Naziva ni prejel Steve Jobs, kot je bilo pričakovano, temveč neimenovani protestniki, ki so v letu 2011 sprožili val sprememb in spremenili svet.
Osebnost leta je "protestnik"

Osebnost leta je “protestnik” (slika: sxc.hu)

Težko si je bilo predstavljati, da bo samosežig nekega tunizijskega uličnega prodajalca povzročil množične proteste po celem svetu, ki so celo strmoglavljali diktatorje in sprožili drastične spremembe na takorekoč vseh področjih. Ni se zgodilo prvič, da je bila izbrana skupina ljudi, saj tokrat niso želeli spodkopati gibanj zaradi izpostavljanja enega samega posameznika.

Visoke možnosti za prejem naziva so imeli še ameriški admiral William McRaven, ki je zasnovan operacijo, v kateri je bil ubit Osama bin Laden, umetnik Aj Vejvej, ameriški kongresnik Paul Ryan in britanska princesa Kate Middleton. Bralci pa so prek spleta največ glasov namenili turškemu premieru Recepu Tayyipu Erdoganu in argentinskemu nogometašu Lionel Messiju.

Naziv osebnost leta je lani prejel Mark Zuckerberg, ustanovitelj spletnega družabnega omrežja Facebook, leta 2009 Ben Bernak, predsednik ameriške centralne banke, leta 2008 ameriški predsednik Barack Obama, leta 2007 pa ruski premier Vladimir Putin.

Vir: Time

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje