Osemletnik na YouTubu zasluži več kot milijon dolarjev na leto

Osemletni Evan na svojem YouTube kanalu EvanTubeHD predstavlja otroške radosti svojim oboževalcem. Na posnetkih odpira škatle z igračami, jih preizkuša in pokaže ostalim, kaj vse je možno z njimi početi. Ob tem pa s pomočjo očeta in usposobljene ekipe tudi ogromno zasluži.
Osemletnik na YouTubu zasluži več kot milijon dolarjev na leto

Osemletniku pomaga oče (Vir slike: YouTube).

Evanov projekt se je začel zgolj iz zabave, pri tem pa mu je pomagal njegov oče. Sprva sta delala nekaj stop-motion videov s priljubljenimi liki Angry Birds, ki pa so postali izjemno viralni. Na enem od njegovih kanalov, kjer si lahko ogledamo zanimive ocene igrač in video iger, je več kot 350 video vsebin, nanj pa je naročenih več kot 805 tisoč naročnikov. Njegov oče je snemalec video vsebin, kasneje posnetek skupaj opremita s še kakšnim posebnim učinkom in ga nato naložita na YouTube.

Zgodba o uspešnem kanalu se je začela nekaj let nazaj z objavo, ki je bila namenjena Evanovim prijateljem. »Ko sva začela, sva objavila en video na mesec,« se spominja njegov oče Jared. Ko je število ogledov doseglo en milijon, sta ugotovila, kako velike razsežnosti (lahko) ima njegov kanal. Evan je kmalu začel dobivati prošnje, da bi spregovoril o igračah, jih preizkusil in ocenil. »Vse ostalo je YouTube zgodovina,« v smehu medijem pove Jared.

Kljub odmevnemu uspehu na YouTubu, kjer prodaja tudi posebne majice, pa se svet za Evana še vedno normalno vrti. Hodi v šolo, dela domače naloge, se druži s prijatelji, obiskuje ure karateja, prosti čas pa rad preživlja tudi za računalnikom.

Kljub zaslužku se svet zanj vrti povsem normalno

Oče in sin sodelujeta s prodajno ekipo, ki opremlja videe osemletnika z oglasi. »YouTube omogoča precejšen zaslužek. Čeprav bi se verjetno lahko preživljali tudi le z zaslužkom iz YouTuba, pa se naša družina ne zanaša na pridobljeni denar prek tega kanala,« po nekih podatkih naj bi osemletnik zaslužil kar 1,3 milijonov dolarjev. Za celotno družino se stvari niso spremenile – Jared dela v podjetju, ki se ukvarja s foto in video produkcijo, celoten zaslužek pa nameni prihodnosti otrok (plačilo šolnine za fakulteto) in varčevanju. Po podobnih stopinjah gre tudi Evanova petletna sestra Jillian, saj ima svoj kanal JillianTube.

Kako do zaslužka na YouTubu?

Potem ko odprete Googlov račun in kanal YouTube, omogočite monetizacijo Adsense in se pridružite partnerskemu programu, vam preostane le še nalaganje vaših video vsebin. Zanimivo je, da ekipa na YouTube lahko že po šestih urah določi, ali bo sveže objavljeni video dosegel visoke številke ogledov ali ne. Možnost za zaslužek se namreč poveča z večjim številom ogledov posnetkov; približno na tisoč ogledov avtor posnetka prejme od tri do pet evrov plačila.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje