Osnovnošolsko tekmovanje v inovacijah

V eni izmed osnovnih šol v mestu Gardnerville v ameriški zvezni državi Nevada so se domislili prav posebnega načina angažiranja svojih učencev. Učiteljica Cathy Hackler je pred leti prvič organizirala tekmovanje v inovacijah za učence. Ker je bil dogodek uspešen, obstaja možnost, da postane tradicionalen. Po mnenju organizatorke je tekmovanje koristno za učence, saj jim daje možnost za reševanje vsakodnevnih problemov, razmišljanje pa jih privede tudi do novih pogledov na svet.
Miloš Stanković, naslednji Nikola Tesla?

Naslednji Nikola Tesla?

“Učence smo prosili, da razmislijo o problemih, s katerimi se oni sami ali njihovi bližnji srečujejo v življenju, in so rešljivi s pomočjo inovacije ali novega načina uporabe že obstoječega produkta,” je povedala Cathy. “Razmisliti so morali o tem, kako izboljšati svet, kar jim je omogočilo videnje sveta z druge perspektive.” Novembra 2008 je torej okoli 80 učencev od tretjega do petega razreda predstavilo izdelke 25 sodnikom. Po besedah Hacklerjeve so komaj čakali, da so lahko drugim pokazali izdelke, ki so plod njihove lastne domišljije, kreativnosti in idej.

Claire Cristiopher,11, zelo rada plava, a jo nervira, kadar se ji očala meglijo. Da bi rešila ta problem, si je zamislila očala s posebnim vzvodom, pritrjenim na eno stran očal. S premikanjem vzvoda gor in dol obrišemo meglo z očal.

Četrtošolec Dean Cummins, 9, je dobil idejo za svoj izdelek doma, ko je opazoval svojo mamo, kako je nosila smeti iz kuhinje v smetnjak. Domislil se je “žleba za smeti”, preko katerega smeti potujejo iz kuhinje direktno v smetnjak. Cummins model izuma naredil iz kartona in aluminijaste folije.

Grace Brooks, 8, je imela težave pri metanju žoge psu med igro, saj jo je hitro začela boleti roka. Za tekmovanje je ustvarila “metalec žogic”, narejenega s pomočjo podstavka za teniško žogico, vzmeti in klinov. Eden izmed sodnikov ji je predlagal, da bi izpopolnila napravo, tako da bi z njo lahko tudi pobirala od pasje sline spolzko žogico. Grace se je znašla in odgovorila, da je razmišljala, da bo pobiranja in vstavljanja žogice naučila psa.

Od zgoraj navedenih izumov je bil na tekmovanju najbolj uspešen zadnji – metalec žogice avtorice Grace Brooks. Grace je namreč skupaj s petimi sošolci zmagala med četrtošolci. Deset najuspešnejših projektov je bilo poslanih na tekmovanje višjega ranga.

Keith Roman, eden od 25 sodnikov, je ob koncu tekmovanja povedal, zakaj je tekmovanje koristno za učence: “Učenci morajo izpeljati celoten proces od zamisli do izvedbe. Med izdelavo pride tudi do sprememb in revizij, kar zahteva veliko razmišljanja, potrpežljivosti in volje. Vse skupaj prav gotovo dobro vpliva na otrokovo samozavest.”

Projekt je torej zelo uspešen. Tudi v Sloveniji bi lahko poskusili s čim podobnim, saj bi tako dali otrokom možnost, da se dokažejo, hkrati pa bi tak projekt spodbudil inovativnost Slovencev že v mladih letih. Inovativne ideje pa se velikokrat prelevijo v podjetništvo.

Vir: Recordcourier

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje