Par, ki je odprl prvo slovensko mačjo kavarno

Avtor — 25.04.2015
Robert Sanković in Tina Piskač Sedej sta par, ki se je nedavno odločil, da bo sodeloval tudi v poslovnem svetu. Gre za tista dva Ljubljančana, ki sta na domača tla, natančneje v prestolnico, prinesla prvo mačjo kavarno. CatCaffe je eden kandidatov za letošnji naziv Mladi podjetnik leta.
Par, ki je odprl prvo slovensko mačjo kavarno

26-letnega Roberta Sankovića in 21-letno Tino Piskač Sedej je prijateljica navdušila nad mačjim konceptom kavarne (Vir slike: CatCaffe)

Spoznala sta se pred tremi leti med počitnikovanjem v Izoli. Pravita, da sta si vedno želela ustvarjati skupaj, zato sta odločitev o skupnem poslu sprejela takoj, ko sta obiskala kavarno z mačkami na Dunaju. Tudi sama sta namreč velika ljubitelja živali.

Prijateljica ju je navdušila nad mačjo kavarno

Za idejo o mačji kavarni se morata zahvaliti prijateljici, ki je odšla v tujino in opazila tovrstne kavarne. Celoten koncept ju je tako navdušil, da sta se nemudoma odločila za odprtje podobne kavarne tudi pri nas. V CatCaffeju je trenutno pet mačk, ki sta jih izbrala sama, po karakterju in osebni presoji. Ekipe trenutno ne nameravajo razširiti.

Za nagrado Mladi podjetnik leta lahko tudi nominirate kandidatko ali kandidata po vašem izboru!

Kavarna s pravili

V kavarni, v katero večinoma zahajajo ljubitelji živali, pa veljajo tudi pravila: »Večina se drži pravil, otroke moramo dodatno opozoriti, prav tako tudi starše, saj želimo, da bi svoje otroke naučili, kako se ravna z živalmi. Tega nekateri ne razumejo, zdi se jim simpatično, vendar sladkor res ni za živali,« pravita.

Posebna pozornost, ko je ´v igri´ smetana

Obiskovalcem pravila narekujejo, naj mačk ne dvigujejo, naj pri fotografiranju ne uporabljajo bliskavice, naj jih ne hranijo in naj pazijo na smetano, saj ta ni primerna za živali. Ravno ta sladka pregreha je pripeljala do zanimive prigode, ko sta v kavarni prvič postregla kavo s smetano. Ena od mačk, ki sliši na ime Chilli, je pritekla kot »raketa, namočila glavo v smetano in vse polila«. Kavo sta zamenjala, se opravičila gospe še v imenu mačke, Chillija pa sta morala še očistiti: »Od zdaj naprej pazimo, ko je ´v igri´ smetana«.

Par s podjetniškim predznanjem

26-letni Sanković in 21-letna Piskač Sedejeva v podjetniškem svetu nista novinca: »S podjetništvom sva se spoznala že v preteklosti in v okviru študija. Imamo tudi družinsko podjetje, pekarno, kjer občasno pomagava z različnimi idejami glede novih izdelkov in širiva našo ponudbo po Sloveniji. Naše izdelke promovirava različnim gostinskim lokalom.«

Pred odprtjem lokala, v katerem boste za kavo odšteli 1,30 evra, je bil njun največji strah, ali bo ideja dobro sprejeta. Težav vendarle nimata, vanj zahaja tudi zajeten kup turistov, ki se jim zdi mačji koncept kavarne privlačen. Za promocijo lokala, ki zahteva ustrezno prilagojen prostor za štirinožne gostje in higieno na visokem nivoju, skrbita prek družbenih omrežij. Imata tudi lastno spletno stran.

Še o zasebnem in poslovnem življenju

Mladi par, ki v izboru Mladi podjetnik leta vidi možnost povišanja prepoznavnosti, se zaveda, kako pomembno je ločiti zasebno in poslovno življenje: »To ni lahko, potrebno je skleniti veliko kompromisov, sprejemati odločitve, ki so premišljene in ne reagirati impulzivno

Prijavite se na tekmovanje Mladi podjetnik leta >>

Preberite tudi
Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini!

Preberite več >>
Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Laskavi naziv mladi podjetnik leta letos roma v roke Mateja Pelicona in Anite Lozar iz Pivovarne Pelicon. Petčlanska komisija izbora, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki, je imela letos težko delo, saj so bili vsi finalisti izjemno izenačeni. Izbor in podelitev sedmega naziva mladi podjetnik leta sta potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Preberite več >>
Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Mladi podjetniki se v iskanju sredstev za zagon svojega podjetja pogosto obrnejo tudi na banke, čeprav je pridobivanje kredita precej zahtevna naloga. Ali ste vedeli, da vam v bankah lahko pri ustanavljanju podjetja in stopanju na poslovno pot pomagajo tudi na druge načine?

Preberite več >>
Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Jasni Grbić se je pri 18 letih življenje obrnilo na glavo. Zaradi hudega ukrivljenja hrbtenice je prestala kar 9-urno operacijo. Brazgotino je prekrila s tatujem. Ker ji obstoječe kreme niso ustrezale, je na podlagi kreme za dojenčke razvila prvo slovensko mazilo za nego tatujev.

Preberite več >>
Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi Korošec Jazbinšek se je s poslovnim svetom srečala že kot priljubljena otroška pevka. Ko pa sta z možem Urbanom postala starša, se je podala v popolnoma drugačne vode – skupaj sta odprla spletno in fizično butično trgovino z otroško opremo in otroškimi modnimi dodatki.

Preberite več >>
NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

22-letni Nik Vene je leta 2014 ugotovil, da si mora stalno popravljati srajco. Po neuspešnem iskanju rešitve na trgu je sam oblikoval prvi držalec za srajce. Tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju in več kot 10 tisoč prodanimi izdelki.

Preberite več >>
KingsBox – stranke so na prvem mestu

KingsBox – stranke so na prvem mestu

Podjetje Tng oprema se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo. Luka Železnik in Dejan Kobal sta se za ustanovitev podjetja odločila med študijem, v prvi polovici letošnjega leta pa sta s prodajo opreme pod blagovno znamko KingsBox že presegla lanske prihodke.

Preberite več >>
Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Lansiranje novega izdelka ali storitve na trg ni več tako preprosto, kot je bilo včasih. Da bi izstopali iz množice, morate uporabiti inovativne taktike in strategije, predvsem pa morate biti pripravljeni. Vse to so na lastni koži izkusili tudi v podjetju Panorganic.

Preberite več >>
Pivovarna Pelicon – od neuspeha na Kickstarterju do uspešne male pivovarne

Pivovarna Pelicon – od neuspeha na Kickstarterju do uspešne male pivovarne

V Pivovarni Pelicon proizvajajo butično pivo po lastnih receptih. Njihova pot se je začela pred nekaj leti, ko so ugotovili, da je ponudba piva v Sloveniji izjemno majhna. Začeli so z začetnim paketom za varjenje piva, po štirih letih pa proizvedejo 20 tisoč litrov piva na mesec.

Preberite več >>
Znani finalisti 7. izbora Mladi podjetnik leta!

Znani finalisti 7. izbora Mladi podjetnik leta!

Strokovna komisija je izbrala pet finalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naziv Mladi podjetnik leta. Finalisti se bodo ponovno predstavili na Konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, v okviru katere bo razglašen tudi letošnji zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta.

Preberite več >>
Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje