Paravirtualizacija, VPS in Cloud VPS

Avtor — 13.03.2015
Na trgu je veliko ponudnikov VPS strežnikov oz. gostovanj, pa vendar je potrebno pogledati tudi razliko med samimi VPS-ji. V prispevku si preberite, kaj pomeni VPS ter kakšna je razlika med paravirtualizacijo, VPS in Cloud VPS.
Paravirtualizacija, VPS in Cloud VPS

Paravirtualizacija, VPS in Cloud VPS (Vir slike: Freeimages.com)

Kratica VPS stoji za imenom virtual private server (virtualni privatni strežnik). Pri tem je potrebno povedati, da pri takem gostovanju lahko prilagajate posamezne elemente (procesorska moč, disk -sas ali nlsas, povezavo, prostor na disku, licence…) česar pri deljenem ali reseller gostovanju ne morate.

Poznamo več tipov VPSjev:

1. Paravirtualizacija

Pri tem “VPS-ju” sploh ne gre za VPS, ampak za navidezni VPS. Kaj to pomeni? Lahko bi se izrazli nekako tako: imate sobo v bloku, ampak kopalnico, kuhinjo in dnevno sobo si še vedno delite z drugimi.

2. VPS

Gre za cenejši virtualni strežnik, ki je lociran na posameznem strežniku. Njegovo delovanje je odvisno od tega strežnika, ki ga imenujemo tudi hipervizor. Če še tukaj poenostavimo: imate celo stanovanje v bloku.

3. Cloud VPS

Gre za VPS strežnik znotraj gruče strežnikov, ki ni odvisen od posamezne strojne opreme. Takšni VPS-ji so visoko zmogljivi in podprti z več nivoji predpomnilinika in visoko dosegljivostjo, zaradi česar so tudi dražji, a so bolj zanesljivi in varnejši od navadnega VPS-ja. Na hitro poenostavimo: imate stanovanje v dveh blokih, če je v prvem kaj narobe, enostavno uporabljate naprej isto stanovanje v drugem bloku.

Cloud VPS strežnik si prav tako lahko sestavite povsem po svojih željah, tudi elemente lahko kasneje dodajate ali odvzemate.

Pri zabec.net se zavedamo, da je začetek težak, zato smo se odločili pomagati. V mesecu marcu vam za 12 mesečno vezavo podarimo 3 mesece Cloud VPS-ja – CLOUD VPS – 3 MESECE ĐŽABE.

Cloud VPS strežnik lahko upravljate popolnoma sami, lahko pa upravljanje prepustite nam. Seveda pa je osnovna podpora pri nas brezplačna.

Cloud VPSje priporočamo predvsem spletnim trgovinam, saj boste s tem uporabnikom in trgovini zagotovili nemoteno delovanje, hitro odzivnost in popolno zaščito, hkrati pa boste imeli popolni nadzor nad vsem.


Oznake: , ,