Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij pogosto zapravljajo čas za nepotrebna opravila, medtem pa pozabljajo na dejavnosti, ki bi jim lahko z malo vloženega časa prinesle dober zaslužek. V kolikor tudi vi menite, da se soočate s podobno težavo, vam bo lahko v veliko pomoč poznavanje pravila 80/20.
Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij velikokrat zapravljajo svoj čas z manj pomembnimi dejavnostmi, ki jim ne prinašajo večjega dobička, pri tem pa pozabljajo na dejavnosti, s katerimi bi lahko zaslužili na tisoče evrov, na primer s pošiljanjem prodajnih elektronskih sporočil pravim osebam, pogajanjem o donosnih pogodbah ali prepričevanjem strank o nadaljnjem sodelovanju z njihovim podjetjem. 

Pri tem bi jim bilo lahko v veliko pomoč Paretovo pravilo ali pravilo 80/20, ki temelji na trditvi, da 20 odstotkov vloženega dela povzroči kar 80 odstotkov uspeha. In obratno: 80 odstotkov vloženega dela povzroči zgolj 20 odstotkov dobrih rezultatov!

Perry Marshall, uspešni podjetnik in priznani marketinški strateg, je v svoji poklicni karieri veliko svojega časa namenil tudi preučevanju zgoraj omenjenega Paretovega pravila. Ugotovil je namreč, da podjetniki pogosto ne zmorejo ohraniti fokusa in prelahko zaidejo s prave poti, ki bi lahko njihovemu podjetju prinesla prepotrebni zaslužek.

Tudi jaz to zmorem“, so besede, ki si jih velikokrat rečejo, nato pa naslednjih 6 ur porabijo za čiščenje računalniških virusov ali popravljanje pipe, ki pušča. Seveda je tudi za takšna opravila potrebno poskrbeti, a potrebno se je zavedati, da pri tem opravljamo delo, ki bi ga lahko za nas za razmeroma nizko plačilo in v precej hitrejšem času opravil najeti računalniški ali vodovodni serviser, in ne delo, ki bi našemu podjetju prinašalo nove stranke in nov zaslužek. Veliko obetavnih podjetij je ravno zaradi takšnih napak podjetnikov propadlo.

Kot pravi Marshall, biti zaseden še ne pomeni nujno tudi biti bogat. Potrebno je delati pametno – in ne le to: treba je delati pametno na pravih stvareh! Prav to pa je bistvo Paretovega pravila.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje