Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij pogosto zapravljajo čas za nepotrebna opravila, medtem pa pozabljajo na dejavnosti, ki bi jim lahko z malo vloženega časa prinesle dober zaslužek. V kolikor tudi vi menite, da se soočate s podobno težavo, vam bo lahko v veliko pomoč poznavanje pravila 80/20.
Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij velikokrat zapravljajo svoj čas z manj pomembnimi dejavnostmi, ki jim ne prinašajo večjega dobička, pri tem pa pozabljajo na dejavnosti, s katerimi bi lahko zaslužili na tisoče evrov, na primer s pošiljanjem prodajnih elektronskih sporočil pravim osebam, pogajanjem o donosnih pogodbah ali prepričevanjem strank o nadaljnjem sodelovanju z njihovim podjetjem. 

Pri tem bi jim bilo lahko v veliko pomoč Paretovo pravilo ali pravilo 80/20, ki temelji na trditvi, da 20 odstotkov vloženega dela povzroči kar 80 odstotkov uspeha. In obratno: 80 odstotkov vloženega dela povzroči zgolj 20 odstotkov dobrih rezultatov!

Perry Marshall, uspešni podjetnik in priznani marketinški strateg, je v svoji poklicni karieri veliko svojega časa namenil tudi preučevanju zgoraj omenjenega Paretovega pravila. Ugotovil je namreč, da podjetniki pogosto ne zmorejo ohraniti fokusa in prelahko zaidejo s prave poti, ki bi lahko njihovemu podjetju prinesla prepotrebni zaslužek.

Tudi jaz to zmorem“, so besede, ki si jih velikokrat rečejo, nato pa naslednjih 6 ur porabijo za čiščenje računalniških virusov ali popravljanje pipe, ki pušča. Seveda je tudi za takšna opravila potrebno poskrbeti, a potrebno se je zavedati, da pri tem opravljamo delo, ki bi ga lahko za nas za razmeroma nizko plačilo in v precej hitrejšem času opravil najeti računalniški ali vodovodni serviser, in ne delo, ki bi našemu podjetju prinašalo nove stranke in nov zaslužek. Veliko obetavnih podjetij je ravno zaradi takšnih napak podjetnikov propadlo.

Kot pravi Marshall, biti zaseden še ne pomeni nujno tudi biti bogat. Potrebno je delati pametno – in ne le to: treba je delati pametno na pravih stvareh! Prav to pa je bistvo Paretovega pravila.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje