Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij pogosto zapravljajo čas za nepotrebna opravila, medtem pa pozabljajo na dejavnosti, ki bi jim lahko z malo vloženega časa prinesle dober zaslužek. V kolikor tudi vi menite, da se soočate s podobno težavo, vam bo lahko v veliko pomoč poznavanje pravila 80/20.
Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Paretovo pravilo: z malo vloženega truda do izjemnih rezultatov

Lastniki malih podjetij velikokrat zapravljajo svoj čas z manj pomembnimi dejavnostmi, ki jim ne prinašajo večjega dobička, pri tem pa pozabljajo na dejavnosti, s katerimi bi lahko zaslužili na tisoče evrov, na primer s pošiljanjem prodajnih elektronskih sporočil pravim osebam, pogajanjem o donosnih pogodbah ali prepričevanjem strank o nadaljnjem sodelovanju z njihovim podjetjem. 

Pri tem bi jim bilo lahko v veliko pomoč Paretovo pravilo ali pravilo 80/20, ki temelji na trditvi, da 20 odstotkov vloženega dela povzroči kar 80 odstotkov uspeha. In obratno: 80 odstotkov vloženega dela povzroči zgolj 20 odstotkov dobrih rezultatov!

Perry Marshall, uspešni podjetnik in priznani marketinški strateg, je v svoji poklicni karieri veliko svojega časa namenil tudi preučevanju zgoraj omenjenega Paretovega pravila. Ugotovil je namreč, da podjetniki pogosto ne zmorejo ohraniti fokusa in prelahko zaidejo s prave poti, ki bi lahko njihovemu podjetju prinesla prepotrebni zaslužek.

Tudi jaz to zmorem“, so besede, ki si jih velikokrat rečejo, nato pa naslednjih 6 ur porabijo za čiščenje računalniških virusov ali popravljanje pipe, ki pušča. Seveda je tudi za takšna opravila potrebno poskrbeti, a potrebno se je zavedati, da pri tem opravljamo delo, ki bi ga lahko za nas za razmeroma nizko plačilo in v precej hitrejšem času opravil najeti računalniški ali vodovodni serviser, in ne delo, ki bi našemu podjetju prinašalo nove stranke in nov zaslužek. Veliko obetavnih podjetij je ravno zaradi takšnih napak podjetnikov propadlo.

Kot pravi Marshall, biti zaseden še ne pomeni nujno tudi biti bogat. Potrebno je delati pametno – in ne le to: treba je delati pametno na pravih stvareh! Prav to pa je bistvo Paretovega pravila.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje