Poslovno partnerstvo na daljavo deluje

Tehnologija nam omogoča, da dandanes vodimo podjetje iz kateregakoli dela sveta. Problem se pojavi, če vaš partner živi v drugem mestu ali v drugem časovnem pasu. Mnogi še vedno stavijo na večjo učinkovitost osebnega srečanja.
Poslovno partnerstvo na daljavo deluje

Obstaja več načinov za komunikacijo med poslovnimi partnerji.

Kathi Elster, ki je specializirana za področje osebnih razmerij v poslovnih vodah in spremlja veliko število partnerskih razmerij na daljavo, pravi, da razdalja ni več glavni razlog za razpad posla. Določene nevšečnosti se pojavijo le, ko gre za dva zelo oddaljena kraja, kjer poslovna partnerja živita v različnih časovnih pasovih. Posledično mora zato eden ali več udeležencev v poslu prebedeti noči, da lahko komunikacija poteka normalno. Dodaja, da če se zanašaš samo na e-maile, s tem nisi neposredno udeležen pri urejanju ali dogovarjanju, s tem pa se hitro znajdeš v neenakovrednem razmerju, saj lahko veliko stvari zamudiš.

Med takšnimi partnerji je pomembna predvsem visoka raven medsebojnega zaupanja in pravočasno obveščanje o vseh novostih, da ne pride do zapostavljanja. Takšna podjetja morajo imeti vrhunsko tehnološko opremo s stalnimi nadgradnjami, ki olajša komuniciranje. Problem nastane, ko ta odpove, posebej v kriznih situacijah.

Za podjetja, ki poslujejo na razdaljo je dobro, da se na vsake nekaj časa tudi osebno sestanejo, saj takšna srečanja dobro vplivajo na razmerja med posamezniki in posledično na posel.

Še vedno pa ostajajo izzivi. Ko začenjaš s partnerstvom na daljavo se zadeve  velikokrat zdijo preproste. Ko pa delaš v pisarni, in se v živo ne moreš pogovoriti z oddaljenimi sodelavci, se lahko stvari zapletejo. Svetovalci zato priporočajo dober premislek pred vstopom v takšno partnerstvo.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje