Poslovno partnerstvo na daljavo deluje

Tehnologija nam omogoča, da dandanes vodimo podjetje iz kateregakoli dela sveta. Problem se pojavi, če vaš partner živi v drugem mestu ali v drugem časovnem pasu. Mnogi še vedno stavijo na večjo učinkovitost osebnega srečanja.
Poslovno partnerstvo na daljavo deluje

Obstaja več načinov za komunikacijo med poslovnimi partnerji.

Kathi Elster, ki je specializirana za področje osebnih razmerij v poslovnih vodah in spremlja veliko število partnerskih razmerij na daljavo, pravi, da razdalja ni več glavni razlog za razpad posla. Določene nevšečnosti se pojavijo le, ko gre za dva zelo oddaljena kraja, kjer poslovna partnerja živita v različnih časovnih pasovih. Posledično mora zato eden ali več udeležencev v poslu prebedeti noči, da lahko komunikacija poteka normalno. Dodaja, da če se zanašaš samo na e-maile, s tem nisi neposredno udeležen pri urejanju ali dogovarjanju, s tem pa se hitro znajdeš v neenakovrednem razmerju, saj lahko veliko stvari zamudiš.

Med takšnimi partnerji je pomembna predvsem visoka raven medsebojnega zaupanja in pravočasno obveščanje o vseh novostih, da ne pride do zapostavljanja. Takšna podjetja morajo imeti vrhunsko tehnološko opremo s stalnimi nadgradnjami, ki olajša komuniciranje. Problem nastane, ko ta odpove, posebej v kriznih situacijah.

Za podjetja, ki poslujejo na razdaljo je dobro, da se na vsake nekaj časa tudi osebno sestanejo, saj takšna srečanja dobro vplivajo na razmerja med posamezniki in posledično na posel.

Še vedno pa ostajajo izzivi. Ko začenjaš s partnerstvom na daljavo se zadeve  velikokrat zdijo preproste. Ko pa delaš v pisarni, in se v živo ne moreš pogovoriti z oddaljenimi sodelavci, se lahko stvari zapletejo. Svetovalci zato priporočajo dober premislek pred vstopom v takšno partnerstvo.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje