Članek: Pasti podjemne pogodbe

Avtor — 02.03.2012
V spominu mi je ostal mlajši podjetnik iz štajerskega konca, katerega poslovni načrti so razkrivali njegovo megalomansko naravo. Ker poznam kar nekaj podjetnikov iz »totega« konca, sem hitro presodil, da je tipičen predstavnik hiperaktivnih poslovnežev z velikimi očmi iz vzhoda Slovenije.
Članek: Pasti podjemne pogodbe

Pasti podjemne pogodbe (Vir slike: sxc.hu)

Njegovi načrti so mi bili sicer všeč. Planiral je, da bo odprl podjetje, ki se bo ukvarjalo z nekakšno »multilateralno« izposojo osebnih vozil. Ker pa ni mogel iz svoje megalomansko kože, se je odločil, da bo poleg velikega parkirišča, kjer naj bi se nahajali ti avtomobili, kupil še poslovne prostore, ki jih je nameraval renovirati in jih opremiti z »nobel« pohištvom. Pri banki je najel kredit in se krepko zadolžil. A odplačevanje kredita mu niti ni povzročalo težav – na te je naletel tam, kjer je najmanj pričakoval – pri obrtnikih, ki jih je najel za obnovo poslovnih prostorov. Slednje je sicer kupil relativno poceni, so pa bili zato potrebni temeljite obnove.

Tako je poklical nekega znanca, ki je imel obrtniški espe in je na pogodbeni osnovi zaposloval nekaj obrtnikov. Znanca je prosil, da dela končajo čim prej, saj se mu je z začetkom poslovanja zaradi visokega kredita, ki ga je moral odplačevati, zelo mudilo. No, fantje so dela res opravili v pogodbeno dogovorjenem roku in štajerski podjetnik jim je – zadovoljen zaradi njihove ekspeditivnosti – brez komplikacij izplačal dogovorjeno plačilo. A kmalu se je zapletlo …

Kako se je vse skupaj končalo, si preberite v članku Pasti podjemne pogodbe >>


Oznake: , , , , , , , , , , ,