Pavšalna obdavčitev je zelo dobrodošla poenostavitev

O mnenju glede pavšalne obdavčitve, ki je v veljavo stopila s prvim januarjem 2013, smo povprašali računovodski servis E-Amiga, ki je tudi član MP računovodstva. V E-Amigi normirane stroške pozdravljajo, saj je lahko zelo dobrodošla poenostavitev!
Pavšalna obdavčitev je zelo dobrodošla poenostavitev

Pavšalna obdavčitev je zelo dobrodošla poenostavitev (Vir slike: sxc.hu)

Od začetka letošnjega leta se zavezanci lahko odločajo tudi za pavšalno obdavčitev, po kateri samostojnim podjetnikom in podjetjem ne bo potrebno dokumentirati dejanskih stroškov, ampak se jim 70 odstotkov prometa prizna kot normirani strošek, na razliko pa se obračuna davek po veljavni stopnji. Več o tem preberite v novici: Spremembe pavšalnih obdavčitev podjetnikov in družb.

Za mnenje o spremembah pavšalnih obdavčitev podjetnikov in družb pa smo povprašali tudi računovodstvo E-Amiga, ki je tudi član MP računovodstva! Za naše bralce je odgovarjala Tanja Goljar:

V E-Amigi normirane stroške pozdravljamo, saj trdimo, da mora biti ponudba računovodstva kot dobro skrojena obleka – povsem po meri. Nekomu se poda enostavno knjigovodstvo, drugemu je dvostavno vodenje nujnost, tretjemu povsem zadoščajo normirani stroški.

Računovodski servis E-Amiga je član projekta MP računovodstvo!

Pavšalna obdavčitev je lahko zelo dobrodošla poenostavitev. V marsikateri situaciji drži, da toliko, kot bi plačali za računovodstvo, plačate davka in imate lagodnost, da se vam z računovodstvom ni potrebno ukvarjati.

Z enako gotovostjo v E-Amigi trdimo, da za začetnike pavšalna obdavčitev ni primerna. Lahko imate izgubo, pa boste zato, ker ste na pavšalni obdavčitvi, plačali davek. Dobro računovodstvo zelo pomaga in rešuje iz začetniških zagat. Brez te naveze ste kot samotni jezdeci v temi. Prav tako si v zvezi s pavšalno obdavčitvijo ne predstavljamo, kakšna bo pot na banko, kako se vključevati v razpise, kaj storiti takrat, ko od nas želijo bonitetni pogled… Skratka, pavšalna obdavčitev ima svoje prednosti in slabosti – obleči je treba obleko po svoji meri.

Odgovarjala je Tanja Goljar iz Računovodskega servisa E-Amiga.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje