PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

PayPal, najbolj znani elektronski servis za pošiljanje denarja preko interneta, je Slovenijo dodal na seznam držav, v katerih je poleg pošiljanja možno denar tudi sprejemati.
PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

Končno tudi Slovenija v očeh PayPala ni več banana republika.

Če odmislimo različne zvijače z računi v Avstriji, Slovenci nakazil preko PayPal-a do sedaj nismo mogli sprejemati, temveč smo jih lahko le pošiljali. To je v praksi na primer pomenilo, da če smo prodajali neko stvar na eBay dražbi, da si s PayPal plačilnim servisom enostavno nismo mogli pomagati, temveč sta prodajalec in kupec morala prenos denarja izvesti na kakšen drug način, kar je bilo dostikrat povezano z ne tako majhnimi transakcijskimi stroški.

Tudi ko je Slovenija prevzela novo valuto in tako vstopila v evropsko monetarno unijo, se na tem področju ni kaj dosti spremenilo. V očeh PayPal-a smo bili očitno še vedno bolj nekakšna eksotična balkanska država, kot pa polnopravna članica Evropske unije z urejeno zakonodajo. Sicer so na internetu že takrat bili na voljo tudi drugi elektronski plačilni servisi (npr. Moneybookers), vendar je bil PayPal veliko bolj razširjen.

Na srečo se je sedaj vsa stvar spremenila, kar bo verjetno še marsikomu prišlo prav. Medbančni prenosi denarja v tujino namreč še zdaleč niso tako hitri in stroškovno ugodni, kot je to pri elektronskih računih. Za sprejemanje denarja preko PayPal-a sicer zaenkrat še vedno potrebujemo kreditno kartico, a glede na prejšnje stanje je to vsekakor dobrodošla sprememba.

Povezava: Seznam držav, ki jih PayPal podpira. Slovenija je v skupini tistih držav, v katerih je možno denar tudi sprejemati.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje