PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

PayPal, najbolj znani elektronski servis za pošiljanje denarja preko interneta, je Slovenijo dodal na seznam držav, v katerih je poleg pošiljanja možno denar tudi sprejemati.
PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

Končno tudi Slovenija v očeh PayPala ni več banana republika.

Če odmislimo različne zvijače z računi v Avstriji, Slovenci nakazil preko PayPal-a do sedaj nismo mogli sprejemati, temveč smo jih lahko le pošiljali. To je v praksi na primer pomenilo, da če smo prodajali neko stvar na eBay dražbi, da si s PayPal plačilnim servisom enostavno nismo mogli pomagati, temveč sta prodajalec in kupec morala prenos denarja izvesti na kakšen drug način, kar je bilo dostikrat povezano z ne tako majhnimi transakcijskimi stroški.

Tudi ko je Slovenija prevzela novo valuto in tako vstopila v evropsko monetarno unijo, se na tem področju ni kaj dosti spremenilo. V očeh PayPal-a smo bili očitno še vedno bolj nekakšna eksotična balkanska država, kot pa polnopravna članica Evropske unije z urejeno zakonodajo. Sicer so na internetu že takrat bili na voljo tudi drugi elektronski plačilni servisi (npr. Moneybookers), vendar je bil PayPal veliko bolj razširjen.

Na srečo se je sedaj vsa stvar spremenila, kar bo verjetno še marsikomu prišlo prav. Medbančni prenosi denarja v tujino namreč še zdaleč niso tako hitri in stroškovno ugodni, kot je to pri elektronskih računih. Za sprejemanje denarja preko PayPal-a sicer zaenkrat še vedno potrebujemo kreditno kartico, a glede na prejšnje stanje je to vsekakor dobrodošla sprememba.

Povezava: Seznam držav, ki jih PayPal podpira. Slovenija je v skupini tistih držav, v katerih je možno denar tudi sprejemati.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje