PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

PayPal, najbolj znani elektronski servis za pošiljanje denarja preko interneta, je Slovenijo dodal na seznam držav, v katerih je poleg pošiljanja možno denar tudi sprejemati.
PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

Končno tudi Slovenija v očeh PayPala ni več banana republika.

Če odmislimo različne zvijače z računi v Avstriji, Slovenci nakazil preko PayPal-a do sedaj nismo mogli sprejemati, temveč smo jih lahko le pošiljali. To je v praksi na primer pomenilo, da če smo prodajali neko stvar na eBay dražbi, da si s PayPal plačilnim servisom enostavno nismo mogli pomagati, temveč sta prodajalec in kupec morala prenos denarja izvesti na kakšen drug način, kar je bilo dostikrat povezano z ne tako majhnimi transakcijskimi stroški.

Tudi ko je Slovenija prevzela novo valuto in tako vstopila v evropsko monetarno unijo, se na tem področju ni kaj dosti spremenilo. V očeh PayPal-a smo bili očitno še vedno bolj nekakšna eksotična balkanska država, kot pa polnopravna članica Evropske unije z urejeno zakonodajo. Sicer so na internetu že takrat bili na voljo tudi drugi elektronski plačilni servisi (npr. Moneybookers), vendar je bil PayPal veliko bolj razširjen.

Na srečo se je sedaj vsa stvar spremenila, kar bo verjetno še marsikomu prišlo prav. Medbančni prenosi denarja v tujino namreč še zdaleč niso tako hitri in stroškovno ugodni, kot je to pri elektronskih računih. Za sprejemanje denarja preko PayPal-a sicer zaenkrat še vedno potrebujemo kreditno kartico, a glede na prejšnje stanje je to vsekakor dobrodošla sprememba.

Povezava: Seznam držav, ki jih PayPal podpira. Slovenija je v skupini tistih držav, v katerih je možno denar tudi sprejemati.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje