PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

PayPal, najbolj znani elektronski servis za pošiljanje denarja preko interneta, je Slovenijo dodal na seznam držav, v katerih je poleg pošiljanja možno denar tudi sprejemati.
PayPal po novem podpira sprejemanje denarja tudi v Slovenijo

Končno tudi Slovenija v očeh PayPala ni več banana republika.

Če odmislimo različne zvijače z računi v Avstriji, Slovenci nakazil preko PayPal-a do sedaj nismo mogli sprejemati, temveč smo jih lahko le pošiljali. To je v praksi na primer pomenilo, da če smo prodajali neko stvar na eBay dražbi, da si s PayPal plačilnim servisom enostavno nismo mogli pomagati, temveč sta prodajalec in kupec morala prenos denarja izvesti na kakšen drug način, kar je bilo dostikrat povezano z ne tako majhnimi transakcijskimi stroški.

Tudi ko je Slovenija prevzela novo valuto in tako vstopila v evropsko monetarno unijo, se na tem področju ni kaj dosti spremenilo. V očeh PayPal-a smo bili očitno še vedno bolj nekakšna eksotična balkanska država, kot pa polnopravna članica Evropske unije z urejeno zakonodajo. Sicer so na internetu že takrat bili na voljo tudi drugi elektronski plačilni servisi (npr. Moneybookers), vendar je bil PayPal veliko bolj razširjen.

Na srečo se je sedaj vsa stvar spremenila, kar bo verjetno še marsikomu prišlo prav. Medbančni prenosi denarja v tujino namreč še zdaleč niso tako hitri in stroškovno ugodni, kot je to pri elektronskih računih. Za sprejemanje denarja preko PayPal-a sicer zaenkrat še vedno potrebujemo kreditno kartico, a glede na prejšnje stanje je to vsekakor dobrodošla sprememba.

Povezava: Seznam držav, ki jih PayPal podpira. Slovenija je v skupini tistih držav, v katerih je možno denar tudi sprejemati.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje