Pebble Time je postal najuspešnejši Kickstarter projekt vseh časov!

Pred tednom dni je pametna ura Pebble Time v le 48 urah zbrala 10 milijonov dolarjev. Sedaj je jasno, da gre za najbolje financiran projekt v zgodovini Kickstarterja, saj je zbrala že več kot 17 milijonov dolarjev!
Pebble Time je postal najuspešnejši Kickstarter projekt vseh časov!

Pebble Time je najuspešnejši Kickstarter projekt vseh časov! (Vir:

Pebble Time je do sedaj zbral rekordnih 17 milijonov dolarjev!

Prejšnji rekord je nosil projekt The Coolest Cooler, ki je za inovativno prenosno torbo v lanskem letu s skoraj 13,3 milijona dolarjev postal najbolje financiran Kickstarterjev projekt. Takrat je status najbolje financiranega projekta vzel ravno startupu Pebble, ki je za najuspešnejšega veljal od maja 2012, ko je v enem mesecu zbral 10,3 milijona dolarjev. Lani decembra so prodali milijonto pametno uro.

A tokrat ima projekt Pebble za financiranje na voljo še veliko časa. Medtem ko je The Coolest Cooler za zbrana sredstva potreboval dobrih sedem tednov, je Pebble Time za nov rekord potreboval manj kot sedem dni, do konca kampanje pa ga loči še 17 dni!

Kaj je navdušilo podpornike?

Barvni zaslon

Največja sprememba v drugi generaciji ure Pebble je zaslon z barvnim e-papirjem, ki ima v primerjavi z OLED in LED zasloni skoraj nično porabo baterije, zato bo zaslon neprestano vklopljen, vsebina pa bo zlahka vidna tudi na dnevni svetlobi.

Druga generacija ure še tanjša

Debelina ure je 9,5mm, kar je za 20 odstotkov manj v primerjavi s prvo generacijo ur. Ura je vodoodporna, okvir sestavlja nerjaveče jeklo, preostali elementi pa so iz polikarbonata.

Modularna ura

Proizvajalci bodo lahko izdelovali pametne paščke z različnimi funkcijami. Služili bodo kot dodatna baterija, GPS lokator, merilec srčnega utripa, temperature in podobno. Pašček, ki ga bo uporabnik določen trenutek potreboval, ga bo enostavno povezal z uro.

Glasovni nadzor

Z glasovnimi ukazi bo možno pregledovati e-pošto, odgovarjati na SMS sporočila in sporočila v aplikacijah Hangouts, WhatsApp in Facebook Messenger.

Uporabniški vmesnik

Sam uporabniški vmesnik novega Pebbla je organiziran v obliki časovnice, odtod tudi dodano ime Pebble Time. Opozorila, novice, opomniki in dogodki so tako namesto v posameznih aplikacijah razporejeni kronološko. Z enim klikom se tako lahko uporabnik premika med dejavnostmi, časovnica pa je povezana s koledarjem, alarmi in aplikacijami ter relevantne informacije organizira v pregledno obliko.

Uro si trenutno na Kickstarterju lahko privoščite za 179 dolarjev oziroma 158 evrov. Redna cena ure bo sicer 199 dolarjev oziroma dobrih 175 evrov, na voljo pa bo že maja.

10 najbolj financiranih Kickstarter projektov vseh časov

  1. Pebble Time – 17.089.347 dolarjev
  2. Coolest Cooler – 13.285.226 dolarjev
  3. Original Pebble – 10.266.845 dolarjev
  4. Exploding Kittens igra s kartami – 8.782.571 dolarjev
  5. Ouya – 8.596.474 dolarjev
  6. Pono high-fidelity predvajalnik glasbe – 6.225.354 dolarjev
  7. Film Veronica Mars – 5.702.153 dolarjev
  8. Reading Rainbow – 5.408.916 dolarjev
  9. Torment: Tides of Numenera (video igra) – 4.188.927 dolarjev
  10. Project Eternity (video igra) – 3.986.929 dolarjev

Vir: kickstarter.com, mashable.com in theverge.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje