Pet primerov uporabe transakcijskih SMS sporočil

SMS sporočila niso namenjena samo in izključno za dvosmerno komunikacijo med uporabniki mobilnih telefonov. Zaradi svojih ključnih prednosti jih lahko s pridom uporabljamo tudi v poslu. Predstavljamo vam 5 primerov, kako lahko tovrstno storitev uporabljate.
Pet primerov uporabe transakcijskih SMS sporočil

Pet primerov uporabe transakcijskih SMS sporočil

Prednosti SMS sporočil:

  • 100 % doseg – vsak uporabnik, ki bo sporočilo prejel, ga bo tudi prebral

  • Hitrost – v le nekaj minutah lahko dosežete tisoče uporabnikov

  • Osebni pristop – SMS je bolj oseben, kot recimo email, kjer uporabniki dnevno dobijo poplavo raznih neželjenih email sporočil

Pošiljanje SMS-a ob nakupu v spletni trgovini

Ko stranka opravi nakup v spletni trgovini, mu je poleg potrditvenega emaila priporočljivo poslati tudi potrditveni SMS. Pri stranki to vlije zaupanje v sam proces spletnega nakupa, prav tako se lastnik spletne trgovine lahko izogne kakšnemu klicu z vprašanjem: »Ali ste prejeli moje naročilo?«. Nekateri, ki še niso tako vešči spletnega nakupovanja, se z SMS sporočilom prepričajo, da je bilo njihovo naročilo sprejeto in bo ustrezno obdelano.

Kar nekaj spletnih trgovcev že uporablja rešitev SMSAPI.SI. Integracija je zelo enostavna, SMS pošlje s preprostim klicem URL spletnega naslova ali s poslanim emailom. Primer pošiljanja sporočila z emailom najdete tukaj: http://www.smsapi.si/email-v-sms.

Nudimo tudi brezplačne module za vgradnjo v spletne trgovine na platformah:

  • Magento

  • Prestashop

  • Opencart

V kolikor SMS sporočil še ne uporabljate v ta namen in vas o tem še kaj zanima, nas pokličite na telefon 0590 53 901 ali nam pošljite email na naslov info@smsapi.si. Delovanje storitve vam bomo podrobneje predstavili.

SMS opomnik o odprtih terjatvah

V današnjih časih so znani problemi s plačilno disciplino. SMS pa lahko postane učinkovito orodje pri izboljšanju plačilne discipline z implementacijo avtomatskih opomnikov. Prav zaradi osebnega pristopa, če nekega dolžnika že zjutraj pričaka sporočilo, da je primoran nek dolg poravnati, je ta pristop bolj učinkovit kot klic, ki ga lahko prejemnik lahko zavrne. Po določenem času se bo dolžnik naveličal SMS opomnikov in dolg poravnal. Vgradnja v CRM in druge sisteme je preprosta!

SMS obveščanje o dogodkih

Z SMS-i lahko tudi le z nekaj kliki obveščate skupine prejemnikov o različnih dogodkih: obvestilo o odpadlem treningu nogometnega kluba, obvestilo o terminu gasilskih vaj, obvestilo pred izpitom na fakulteti itd. Za ta namen se zelo enostavno uporabi SMS kampanje ali spletno aplikacijo e-Poštar, ki vse to omogoča. Registrirajte se na naslovu: www.e-postar.com/registracija

Poznamo tudi precej praktičnih primerov obveščanja posameznikov:

  • Obvestilo 1 dan pred pregledom pri zdravniku specialistu

  • Obvestilo pred servisnim terminu pri mehaniku

  • Obvestilo pred terminom v kozmetičnem salonu itd.

Obvestilo o paketu iz spletne trgovine

Ko se spletnemu prodajalcu dogodi, da kupec ne prevzame paketa, je to izguba za prodajalca, saj namesto prihodka nastanejo celo stroški z pakiranjem in pošiljanjem. Če paket počaka na pošti 8 dni, kupec pa 5. dan še vedno paketa ni prevzel, se lahko samo z enim preprostim SMS opomnikom naredi razliko med dobičkom ali izgubo. Določene kupce bo to sporočilo spomnilo, da naročeno prevzamejo, pri določenih bo pa dodalo vtis resnosti in bodo tudi prevzeli paket. Z minimalnim stroškom že od 1.5 centa naprej! Celoten cenik na voljo tukaj: http://www.smsapi.si/cenik

Obveščanje o napakah na sistemih

Administratorji spletnih sistemov imajo večinoma zelo dobro nastavljene opomnike po emailu, če kakšen servis ali storitev preneha delovati. Z sistemom SMSAPI si lahko zelo enostavno (samo z poslanim emailom) priskrbite instantno obvestilo na vaš mobilni telefon. S tem lahko svojim strankam ponujate veliko boljši reakcijski čas ob napakah in posledično storitev na višjem nivoju.

Primer uporabe je podjetje, ki omogoča spletno gostovanje strani, email predalov itd. Administrator bo zelo hitro izvedel, da je nek strežnik preobremenjen, če bo dobil SMS obvestilo, in ustrezno ukrepal, še predno bodo to opazile stranke. Izognil se bo odgovarjanju na emaile in klice in s tem prihranil veliko dragocenega časa.

Področij uporabe za SMS sporočila je res veliko. Vabljeni k preizkusu sistema SMSAPI.SI, kjer vam bomo ob registraciji podarili 10 brezplačnih SMS-ov, da se lahko prepričate o kvalitetni in enostavni storitvi. Omogočeno je tudi pošiljanje s prikaznim imenom, torej se prikaže nek naziv namesto številke.

http://www.smsapi.si

email: info@smsapi.si

telefon: 0590 53 901

Avtor: Rok Skupek, Ms3 d.o.o

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje