Pet stvari, za katere se mora žrtvovati vsak podjetnik

Avtor — 02.10.2015
Podjetništvo obljublja uresničitev velikih sanj in svoboden delovni urnik. Vendar to ni izhodiščna točka, ampak cilj, ki ga ne doseže vsak. Za to, da ga vsaj poizkusite osvojiti pa je potrebno veliko odrekanja in učinkovitega dela.
Pet stvari, za katere se mora žrtvovati vsak podjetnik

Pet stvari, za katere se mora žrtvovati vsak podjetnik (Vir slike: Pixabay.com)

Več kot boste vložili, več boste želi. Žrtvovanje in vlaganje v podjetje je nujno potrebno za to, da bo to prosperiralo na trgu.

Vsak podjetnik se sooča z naslednjimi petimi stvarmi:

1. Stabilnost: Zavedati se morate, da je za to, da bo vaša ideja in poslovni načrt na novo nastalega projekta uspešen, potrebno žrtvovati nekaj dobrih delovnih mest in plač, dobiti nekaj dobrega osebja, ki vam bo na tej poti stalo ob strani in vas izpopolnjevalo. Zagotovite si neke vrste notranjo stabilnost.

2. Razcep med osebnim in poslovnim življenjem: Ko se enkrat lotite podjetništva, se kar na enkrat zameglijo vse meje med poslovnim in osebnim življenjem. Delo se vam bo neprestano porajalo po glavi, četudi boste izven delovnega okolja. Včasih bo to zavestno, včasih pa tudi ne. Ne boste si mogli pomagati. Ravno tako so tu tudi razni poslovni klici, pomembni e-maili, na katere je potrebno takoj odgovoriti. Vendar je pa vseeno pomembno, da si vzamete vsaj malo (kolikor bo le šlo) časa zase in za svojo družino. 

3. Prihodki: Zavedati se morate, da prvih nekaj let v novem poslovanju ni ravno dobičkonosnih. Zato veliko podjetnikov in njihovih družin vlaga vanj iz svojega žepa. Veliko podjetnikov si na začetku niti ne izplača mesečne plače, vsaj dokler podjetje ne pride do stabilnega prihodka. Vendar tudi to mine.

4. Spanje: Spanje je izredno pomembno, predvsem za vašo produktivnost na delovnem mestu.

5. Udobje: Pripravite, da boste za ta čas nekoliko pozabili nanj. Prihaja namreč obdobje, ki zahteva veliko žrtvovanja in odrekanja.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: