Video: Ste pripravljeni na podjetništvo?

Marsikdo sanja o tem, da bi uresničil svoje sanje in v življenju počel tisto, kar mu je pisano na kožo. A pogum za kaj takšnega zberejo le redki. Delež mladih podjetij, ki propade v prvih nekaj letih po ustanovitvi, je namreč zelo visok.
Video: Ste pripravljeni na podjetništvo?

Pet znakov, ki kažejo na to, da ste pripravljeni na podjetništvo (Vir slike: hubspot.com)

Kljub temu pa obstajajo številni podjetniki, ki so kljub neugodni statistiki vseeno poskusili svojo srečo s podjetništvom in uspeli. Bodite pozorni na spodaj naštete znake, ki vam nakazujejo na to, da je morda nastopil čas tudi za pričetek vašega udejstvovanja v podjetništvu. 

Znak št. 1: Vaša dosedanja služba vam ne prinaša zadovoljstva.

Če menite, da v vaši dosedanji službi nikoli ne boste mogli najti zadostne mere zadovoljstva, je verjetno nastopil čas, da razmislite o novi karierni poti. To, kar vas zares veseli in v čemer ste najboljši, boste morda najlažje počeli tako, da se podate v podjetništvo.

Znak št. 2: Pripravljeni ste na tveganje, ki ga prinaša podjetništvo.

V kolikor se vam po glavi podi zamisel o ustanovitvi lastnega podjetja, ste najverjetneje že precej razmislili o o vseh tveganjih, ki jih s seboj prinese vstop v podjetniško panogo. V kolikor ste nanj pripravljeni, le stopite korak naprej in ustanovite podjetje.

Znak št. 3: Imate poslovno idejo, ki vam je pisana na kožo.

Najverjetneje ste o vstopu v podjetništvo začeli razmišljati prav zato, ker imate odlično poslovno idejo, ki vam je pisana na kožo. V kolikor boste delali na razvoju takšne ideje, obstaja veliko večja verjetnost uspeha, saj vas morebitne prepreke na poti ne bodo mogle ustaviti.

Znak št. 4: Za vami stoji ekipa, ki je pripravljena na delo.

Redkokateri podjetnik lahko podjetje vodi sam. Potrebna je večja ekipa zagretih sodelavcev, ki bo skrbela za vse malenkosti. Če jo imate, ste na dobri poti k uspešnemu podjetju. 

Znak št. 5: Ugotovili ste že, kaj je za vas res pomembno.

Veliko ljudi v življenju sledi napačnim ciljem, ki jim ne nudijo samouresničenja in sreče. V kolikor ste prepričani, da je direktorsko mesto tisto, kar si želite, potem se čimprej lotite uresničevanja svoje želje – in pri tem ne popustite. 

Priporočamo vam tudi ogled spodnjega videoposnetka, v katerem Donald Trump predstavi nekaj odličnih nasvetov, kako čim bolj uspešno voditi podjetje.

YouTube

Vir: Entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje