Photobucket, Cuts.com in nova orodja za oblikovanje videa

Photobucket je v sodelovanju z Adobe-om postala tretja največja stran za shranjevanje videa (takoj za YouTube in MySpace) in ima dnevno naloženih že več kot 35.000 filmčkov. Konkurenco predstavlja novonastala stran Cuts, ki s svojim programom postavlja nove meje v obdelavi videa.

Photobucket bo v tednu dni s sodelovanjem Adobe-a predstavil razširjena Flash orodja za oblikovanje slik in videa ter s tem poizkušal povečati obisk priljubljene spletne strani. Uporabniki bodo lahko obdelane verzije brez omejitev objavljali na blogih ter popularnih straneh (MySpace, Facebook in Bebo).

Program bo vseboval različne načine obdelave, nekatere izmed njih pa so združevanje videov, slik in glasbenih izrezkov ter dodajanje naslova, oblačkov, okvirjev, glasbe in ostalih efektov.
Photobucket je že dobičkonosna družba, saj je vrednost od ustanovitve aprila 2006 narasla že na 100 milijonov dolarjev.

Novonastala stran Cuts postavlja nove meje pri obdelavi videa. Veliko je ponudnikov, ki omogočajo obdelovanje videa, vendar je oblikovanje vsebin pridobljenih iz drugih strani omejeno. Cuts premaga to oviro s tem, da ne spreminja osnovne kode video posnetka. Tako lahko oblikovan video objavite na blogu ali ga pošljete prijatelju, ta pa lahko doda ali odstrani določene efekte in ga posreduje naprej. Nekateri izmed efektov, ki so na voljo v preizkusni različici so dodajanje naslova, zvočnih učinkov, preskakovanje različnih delov in looping.

Vir: VentureBeat

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje