Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Eno največjih socialnih omrežij na svetu, Pinterest, je naznanilo nakup podjetja Kosei, ki se ukvarja z razvojem unikatne tehnologije za personalizirano in targetirano oglaševanje. Gre za startup, za katerim stoji tudi slovenski podjetnik Jure Leskovec!
Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Pinterest leto 2015 pričenja s prevzemom startupa Kosei (Vir slike: engineering.stanford.edu)

Po tem, ko je Pinterest tudi uradno naznanil pričetek oglaševanja na njihovi spletni strani, priljubljeno družbeno omrežje že išče nove načine, kako čim hitreje in čim bolje povezati primerne oglase s posamezniki, ki imajo največji potencial postati kupec. Pri tem jim bo zagotovo v veliko pomoč ekipa startupa Kosei, ki ga je Pinterest prevzel za neznano denarno vsoto.

Gre za mlado podjetje, ki ga je z Lanceom Riedelom aprila 2014 soustanovil Jure Leskovec, slovenski profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan. Glavna dejavnost startupa je razvoj unikatne tehnologije, ki omogoča personalizirano in targetirano oglaševanje. Algoritem, ki ga je sedemčlanska ekipa razvila v zadnjem letu, je sposoben s pomočjo 400 milijonov povezav povezati več kot 30 milijonov izdelkov. 

V Pinterestu so nad prihodom nove ekipe, v kateri bo tudi Leskovec, navdušeni: Da bi pospešili postopke, povezane s pričetkom oglaševanja, smo v naše podjetje sprejeli nekaj izjemnih posameznikov, ki nam bodo pri tem pomagali.” Unikatna tehnologija startupa Kosei jim bo gotovo precej pomagala pri boljšem targetiranju fotografij in fotoalbumov, da bodo le-te prikazane tistemu uporabniku, ki bo nad njihovo vsebino zainteresiran, kasneje pa bodo na podoben način poskušali targetirati še oglase. 

Vir: WSJ

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje