Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Eno največjih socialnih omrežij na svetu, Pinterest, je naznanilo nakup podjetja Kosei, ki se ukvarja z razvojem unikatne tehnologije za personalizirano in targetirano oglaševanje. Gre za startup, za katerim stoji tudi slovenski podjetnik Jure Leskovec!
Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Pinterest leto 2015 pričenja s prevzemom startupa Kosei (Vir slike: engineering.stanford.edu)

Po tem, ko je Pinterest tudi uradno naznanil pričetek oglaševanja na njihovi spletni strani, priljubljeno družbeno omrežje že išče nove načine, kako čim hitreje in čim bolje povezati primerne oglase s posamezniki, ki imajo največji potencial postati kupec. Pri tem jim bo zagotovo v veliko pomoč ekipa startupa Kosei, ki ga je Pinterest prevzel za neznano denarno vsoto.

Gre za mlado podjetje, ki ga je z Lanceom Riedelom aprila 2014 soustanovil Jure Leskovec, slovenski profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan. Glavna dejavnost startupa je razvoj unikatne tehnologije, ki omogoča personalizirano in targetirano oglaševanje. Algoritem, ki ga je sedemčlanska ekipa razvila v zadnjem letu, je sposoben s pomočjo 400 milijonov povezav povezati več kot 30 milijonov izdelkov. 

V Pinterestu so nad prihodom nove ekipe, v kateri bo tudi Leskovec, navdušeni: Da bi pospešili postopke, povezane s pričetkom oglaševanja, smo v naše podjetje sprejeli nekaj izjemnih posameznikov, ki nam bodo pri tem pomagali.” Unikatna tehnologija startupa Kosei jim bo gotovo precej pomagala pri boljšem targetiranju fotografij in fotoalbumov, da bodo le-te prikazane tistemu uporabniku, ki bo nad njihovo vsebino zainteresiran, kasneje pa bodo na podoben način poskušali targetirati še oglase. 

Vir: WSJ

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje