Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Eno največjih socialnih omrežij na svetu, Pinterest, je naznanilo nakup podjetja Kosei, ki se ukvarja z razvojem unikatne tehnologije za personalizirano in targetirano oglaševanje. Gre za startup, za katerim stoji tudi slovenski podjetnik Jure Leskovec!
Pinterest kupil slovenski startup Kosei

Pinterest leto 2015 pričenja s prevzemom startupa Kosei (Vir slike: engineering.stanford.edu)

Po tem, ko je Pinterest tudi uradno naznanil pričetek oglaševanja na njihovi spletni strani, priljubljeno družbeno omrežje že išče nove načine, kako čim hitreje in čim bolje povezati primerne oglase s posamezniki, ki imajo največji potencial postati kupec. Pri tem jim bo zagotovo v veliko pomoč ekipa startupa Kosei, ki ga je Pinterest prevzel za neznano denarno vsoto.

Gre za mlado podjetje, ki ga je z Lanceom Riedelom aprila 2014 soustanovil Jure Leskovec, slovenski profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan. Glavna dejavnost startupa je razvoj unikatne tehnologije, ki omogoča personalizirano in targetirano oglaševanje. Algoritem, ki ga je sedemčlanska ekipa razvila v zadnjem letu, je sposoben s pomočjo 400 milijonov povezav povezati več kot 30 milijonov izdelkov. 

V Pinterestu so nad prihodom nove ekipe, v kateri bo tudi Leskovec, navdušeni: Da bi pospešili postopke, povezane s pričetkom oglaševanja, smo v naše podjetje sprejeli nekaj izjemnih posameznikov, ki nam bodo pri tem pomagali.” Unikatna tehnologija startupa Kosei jim bo gotovo precej pomagala pri boljšem targetiranju fotografij in fotoalbumov, da bodo le-te prikazane tistemu uporabniku, ki bo nad njihovo vsebino zainteresiran, kasneje pa bodo na podoben način poskušali targetirati še oglase. 

Vir: WSJ

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje