Pinterest zbral kar 200 milijonov dolarjev

Avtor Saba Resnik — 26.02.2013
Komentiraj!
Če imate produkt, ki je investitorjem všeč, imate uspeh že skoraj zagotovljen. Preberite si zgodbo ameriškega startup podjetja Pinterest, ki je s pomočjo zbiranja investicij prišlo do 200 milijonov dolarjev. Po ocenah strokovnjakov je sedaj podjetje vredno že 2,5 milijard dolarjev.
Pinterest zbral kar 200 milijonov dolarjev

Pinterest zbral kar 200 milijonov dolarjev. (Vir slike: sxc.hu)

Pinterest je orodje za odkrivanje stvari, ki so uporabnikom všeč in jim pomaga najti prostočasne aktivnosti. Spletna stran je bila postavljena marca 2010 in od takrat so ustanovitelji Ben Silbermann, Evan Sharp in Paul Sciarra pomagali že na milijone uporabnikom, da so si ti poiskali nove hobije, odkrili svoje osebnostne stile in načrtovali pomembne projekte.

Nekaj osnovnih podatkov o Pinterest

  • Podjetje se nahaja v ZDA, San Francisco.
  • Ima preko 90 zaposlenih.
  • Njihovo platformo podpirajo operacijski sistemi: Web, Android, IOS
  • Jeziki v katere je prevedena platforma: angleški, španski, francoski, portugalski in nemški.

Pinterest je postal zelo prepoznaven in popularen način odkrivanja vsebine, saj uporabnikom dopušča objavljanje slik in posnetkov na virtualni oglasni deski. Da pa ne gre zgolj še za eno izmed mnogih spletnih platform, dokazujejo investicije v višini 200 milijonov USD.

Startup Pinterest je zaključil nov krog zbiranja sredstev, kjer so zbrali kar 200 milijonov USD. Zbiranje sredstev je vodil nov investitor Valiant Capital Management.

Tudi sami zbirate sredstva? Pridružite se nam na MP dogodku: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

Spletni časopis TechCruch je poročal, da se je za Pinterest zanimal celo Walt Disney Co., vendar se kasneje niso odločili za investicijo.

Predstavnik Pinterest je povedal, da nameravajo pridobljena sredstva porabiti za investicije v rast podjetja, kot so najemanje novih delavcev, razvoj novih tehnologij in produktov, obnovitev infrastrukture, mednarodni razvoj in rast ter podobno.

Direktor podjetja Ben Silbermann je še povedal: »Želimo pomagati milijonom ljudi odkriti nove stvari, ki jim bodo všeč in jih bodo navdihovale. Investicija, ki smo jo prejeli, nam daje sredstva, da to vizijo lahko uresničimo.«

Vir: techcrunch.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Prijavi se na e-novice!