Pioneer’s Festival končan

V preteklih dneh je na Dunaju potekala konferenca Pioneer's Festival, ki je v prestolnico naše severne sosede privabila smetano s področja podjetništva. Za vas imamo nekaj vrhuncev s tega vrhunskega podjetniškega dogodka.
Pioneer's Festival končan

Poikos – zmagovalec Pioneer’s Festivala

Ekipa mladega podjetnika je sicer planirala obisk dogodka, vendar smo morali udeležbo v zadnjem trenutku odpovedati. Zato vam bomo postregli z najbolj udarnimi twitter izjavami, ki so polnile “tweetwall” dogodka ter z razglasitvijo zmagovalcev tekmovanja. Celoten program si lahko ogledate na našem portalu.

Zmagovalci so: tretje mesto – Helioz, drugo mesto – BeamApp ter zmagovalec – Poikos.

Poikos je visokotehnološko podjetje iz Velike Britanije, ki je razvilo tehnologijo za merjenje telesa v 3D tehnologiji, in sicer s pomočjo splošno razširjenih naprav, kot so pametni telefoni, tablice ter prenosni računalniki. Produkt je v fazi pridobivanja patenta, Poikos pa je že podpisal pogodbe z nekaj večjimi evropskimi podjetji, ki jih zanima njihova storitev. Trenutno so v fazi trženja produkta.

Twitter je tudi tokrat postregel z nekaj zanimivimi vrhunci. Nekaj najboljših je v nadaljevanju:

Alex Osterwalder

The ability to raise money does not validate your idea, business model or whatsoever. Customers are your judges not VCs.

Prevod: Zmožnost zbiranja kapitala ne pove nič o vaši ideji, poslovnem modelu ali čem drugem. To storijo stranke, ne ponudniki kapitala.

Kristjan Pečanac:

Startups are N1 job creators Kaufman study says.

Prevod: Kaufmanova študija pravi, da so startupi največji ustvarjalec novih delovnih mest.

Žal je dogodek letos minil brez prijav slovenskih startupov.