Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva

NASA je razglasila zmagovalca tekmovanja za energetsko najbolj učinkovito letalo. S svojim Taurosom G4 je Pipistrel gladko pometel s konkurenco, za nagrado pa prejel kar 1,65 milijona dolarjev vredno nagrado Nasa Green Flight Challenge.
Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva

Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva.

Na tekmovanje je bilo sprva prijavljenih 13 ekip, a izredno zahtevne pogoje za uvrstitev na tekmovanje so dosegale le štiri ekipe. Po podrobnejšem pregledu letal in tehnične dokumentacije so udeležbo dovolili le trem ekipam, med njimi tudi slovenski ekipi Pipistrel.

Ekipa ajdovske letalske družbe je v preteklosti že zmagala na tekmovanjih Nase, in sicer v letih 2007 in 2008, sedaj pa je s prvim štirisedežnim letalom na električni pogon dokazala, da je letalska industrija že močno prehitela avtomobilsko.

Taurus G4, letalo, ki tehta slabih 1000 kilogramov, je moralo na tekmovanju preleteti 200 milj s hitrostjo najmanj 100 milj na uro, pri čemer poraba bencina ni smela biti večja od ene galone goriva na potnika. Taurus G4 je svojo nalogo opravil z odliko, saj je za svojo pot porabil skoraj polovico manj goriva, podobno kot drugouvrščeno letalo.

Drugo mesto je po pričakovanjih osvojila nemška ekipa E-geniusa, ki je sicer razvojni partner Pipistrela, na tekmovanju pa je nastopalo z prirejenim Pipistrelovim letalom. Pipistrel je na tekmovanju tako rekoč osvojil prvo in drugo mesto.

Ajdovska letalska družba je v svojem stilu izzvala NASO, Google in celotno letalsko industrijo. Odločili so se, da bodo donirali del svoje nagrade tistemu, ki bo prvi ustvaril električno letalo, ki bo prebilo zvočni zid.

Vir: Pipistrel.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Predavanje: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje