Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva

NASA je razglasila zmagovalca tekmovanja za energetsko najbolj učinkovito letalo. S svojim Taurosom G4 je Pipistrel gladko pometel s konkurenco, za nagrado pa prejel kar 1,65 milijona dolarjev vredno nagrado Nasa Green Flight Challenge.
Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva

Pipistrel osvojil najvišjo nagrado v zgodovini letalstva.

Na tekmovanje je bilo sprva prijavljenih 13 ekip, a izredno zahtevne pogoje za uvrstitev na tekmovanje so dosegale le štiri ekipe. Po podrobnejšem pregledu letal in tehnične dokumentacije so udeležbo dovolili le trem ekipam, med njimi tudi slovenski ekipi Pipistrel.

Ekipa ajdovske letalske družbe je v preteklosti že zmagala na tekmovanjih Nase, in sicer v letih 2007 in 2008, sedaj pa je s prvim štirisedežnim letalom na električni pogon dokazala, da je letalska industrija že močno prehitela avtomobilsko.

Taurus G4, letalo, ki tehta slabih 1000 kilogramov, je moralo na tekmovanju preleteti 200 milj s hitrostjo najmanj 100 milj na uro, pri čemer poraba bencina ni smela biti večja od ene galone goriva na potnika. Taurus G4 je svojo nalogo opravil z odliko, saj je za svojo pot porabil skoraj polovico manj goriva, podobno kot drugouvrščeno letalo.

Drugo mesto je po pričakovanjih osvojila nemška ekipa E-geniusa, ki je sicer razvojni partner Pipistrela, na tekmovanju pa je nastopalo z prirejenim Pipistrelovim letalom. Pipistrel je na tekmovanju tako rekoč osvojil prvo in drugo mesto.

Ajdovska letalska družba je v svojem stilu izzvala NASO, Google in celotno letalsko industrijo. Odločili so se, da bodo donirali del svoje nagrade tistemu, ki bo prvi ustvaril električno letalo, ki bo prebilo zvočni zid.

Vir: Pipistrel.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje