Piratske kopije preplavile Evropsko unijo

V letu 2006 so na mejah EU skupno zasegli 23 milijonov piratskih CDjev in DVDjev, kar 93 odstotkov jih izvira s Kitajske.
Piratske kopije preplavile Evropsko unijo

Boj s kitajskimi pirati.

Organizacija IFPI (International Federation of Phonographic Industry) deluje v prid in predstavlja interese svetovne snemalne industrije. Na predstavljene številke so se ostro odzvali z besedami, da vsak, ki kupuje piratske proizvode podpira terorizem. Da bi ozavestili javnost so sestavili seznam desetih neprijetnih resnic o piratstvu, ki so:

1. PirateBay, vodilna stran za izmenjavo piratskih vsebin, z oglaševanjem na spletni strani zasluži na tisoče evrov.

2. Prav danes se je zaključila gonja proti popularni ruski strani AllOfMP3. Ta je piratske datoteke prodajala za 2 centa na megabajt, brez kakršnekoli odobritve avtorjev. Lanskega decembra je bila proti njej s strani večjih svetovnih založb in RIAA (Recording Industry Association of America) vložena tožba v vrednosti kar 1,65 bilijona dolarjev! Proti spletni strani se je obrnila tudi ruska vlada, ki je morala popustiti pritisku Američanov. A očitno se zgodba ne bo kar tako končala. Istočasno z razglasitvijo sodbe, je starševsko podjetje Media Services splavilo popolnoma isto storitev, le z drugim imenom, MP3Sparks.

3. Organizirani kriminal in tudi teroristi, naj bi s prodajo piratskih vsebin prali denar in pridobivali sredstva za svoje operacije.

4. Nelegalnim distributerjem datotek je vseeno ali je avtor svetovna založba ali samostojni založnik.

5. Ker piratstvu posledično sledijo nižji dohodki založb, imajo te vse manj želje vlagati v tvegane, neznane, t.i. underground glasbenike in skupine. Vedno več se odločajo za investicije v tekmovanja kot so Ameriški idol, s tem pa se v končni fazi prizadene ponudbo kvalitetne glasbe na trgu.

6. ISP (Internet Service Providers) so podjetja, ki vam omogočijo dostop do interneta. Velikokrat stranke vabijo s ponudbo glasbe, ki je tudi avtorsko kršena.

7. Piratstvo ne pripomore k večjemu BDP-ju države, izvozu ali k večanju državne blaginje.

8. Piratstvo ni domena revščine. Profesor Zhang iz univerze Nanjing pravi, da avtorsko kršene produkte kupujejo Kitajci srednjega in višjega razreda.

9. Avstralska protipiratska organizacija MIPI je v zadnji študiji navedla, da se ljudje v večini zavedajo problematike izmenjave piratskih datotek, vendar s prenašanjem datotek ne bodo prenehali, dokler jim tega ne bo preprečil zakon.

10. P2P (peer-to-peer) mreže ne odkrivajo nove glasbe. V večini se izmenjuje popularna glasba.

Pravzaprav so nekatere izmed »resnic« tako očitne, da je njihova omemba potrata časa, na primer točka 4. Točka 8 je povsem logična. Le kako naj si podhranjen kitajski kmet, ki živi iz dneva v dan privošči vso potrebno tehnično opremo.
Prav tako se mi zdi absurdna točka 3. Nesmiselno je tako posploševati. Ali je po njihovem mnenju sedaj terorist že vsak azilant, ki na Grških plažah ali Pariških ulicah želi turistom prodati najnovejšo zgoščenko Madonne?

 

Kljub vsemu je namen organizacije pravi, saj je piratstvo resen problem. Kakorkoli obrnemo, gre v osnovi za krajo. In v to prepričanje me je pred leti usmerila reklama, ki se je glasila nekako takole: »Nikoli ne bi pomislil, da bi ukradel avto. Nikoli ne bi ukradel torbice. A vseeno prenašaš piratske kopije glasbe na svoj računalnik. Piratstvo je kraja!« Verjetno se nas kar večina najde pod točko 9.

 

Vir:  Ars Technica

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje