Po jutru se dan pozna

Jutro je najbolj primeren čas v dnevu, da dokončate stvari. Veliko manj verjetnosti je namreč, da vas kdo zmoti, poleg tega pa imate na zalogi še veliko energije in volje. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 korakov s katerimi si boste izboljšali jutra in poskrbeli, da bo dan bolj učinkovit.
Po jutru se dan pozna

Po jutru se dan pozna. (Vir slike: sxc.hu)

Kako bi radi preživeli svoja jutra? To vprašanje zahteva preudaren premislek, vendar ko se enkrat odločite lahko majhen ritual doseže velike stvari. Ko spremenite svoja jutra lahko spremenite svoje življenje!

1. Pazite na čas.

Vedno morate imeti pod kontrolo čas: kaj, kdaj, koliko, itd. Skozi celoten mesec si natančno beležite kdaj in koliko časa porabite za določena opravila. Marsikdaj se zgodi, da je podjetniku zjutraj težko vstati, ker dela pozno v noč, potem pa s pomočjo beleženja časa ugotovi, da zvečer sploh ne počne nič pametnega.

2. Predstavljajte si popolno jutro.

Vprašajte se, kakšno bi bilo moje popolno jutro?

Na primer: Jutro bi pričel s tekom, nato pojedel zdrav zajtrk v krogu družine in ko bi vsi zapustili dom bi se lotil pisanja knjige, saj je to moj osebni projekt, ki bi ga rad uresničil.

Še nekaj idej: branje, trening za triatlon, delo na umetniških projektih, pisanje strategije, branje znanstvenih člankov, spletni tečaj, itd.

3. Razmislite kako boste zadevo izpeljali.

Vaš dan je verjetno že tako polno zaseden, da si težko predstavljate kam bi stlačili še dodatne aktivnosti. Vendar zadeva ni tako zelo zahtevna – v kolikor boste zjutraj naredili nekaj pomembnih aktivnosti, boste čez dan toliko bolj učinkoviti pri drugih aktivnostih.

Ne pozabite si narediti urnika in si izračunati, kdaj morate iti v posteljo, da boste naslednje jutro dovolj spočiti.

4. Naj vam nova aktivnost postane rutina.

  • Z zgodnjim vstajanjem pričnite počasi, vsak dan 15 min prej.
  • Nadzorujte svoje zdravje – nove aktivnosti predstavljajo pritisk na telo, zato jejte zdravo.
  • Beležite svoj napredek.

5. Prilagodite se.

Vsake toliko časa razmislite, ali je potrebno omejite določene aktivnosti oz. jih zamenjati.

Vir: fastcompany.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje