Po jutru se dan pozna

Jutro je najbolj primeren čas v dnevu, da dokončate stvari. Veliko manj verjetnosti je namreč, da vas kdo zmoti, poleg tega pa imate na zalogi še veliko energije in volje. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 korakov s katerimi si boste izboljšali jutra in poskrbeli, da bo dan bolj učinkovit.
Po jutru se dan pozna

Po jutru se dan pozna. (Vir slike: sxc.hu)

Kako bi radi preživeli svoja jutra? To vprašanje zahteva preudaren premislek, vendar ko se enkrat odločite lahko majhen ritual doseže velike stvari. Ko spremenite svoja jutra lahko spremenite svoje življenje!

1. Pazite na čas.

Vedno morate imeti pod kontrolo čas: kaj, kdaj, koliko, itd. Skozi celoten mesec si natančno beležite kdaj in koliko časa porabite za določena opravila. Marsikdaj se zgodi, da je podjetniku zjutraj težko vstati, ker dela pozno v noč, potem pa s pomočjo beleženja časa ugotovi, da zvečer sploh ne počne nič pametnega.

2. Predstavljajte si popolno jutro.

Vprašajte se, kakšno bi bilo moje popolno jutro?

Na primer: Jutro bi pričel s tekom, nato pojedel zdrav zajtrk v krogu družine in ko bi vsi zapustili dom bi se lotil pisanja knjige, saj je to moj osebni projekt, ki bi ga rad uresničil.

Še nekaj idej: branje, trening za triatlon, delo na umetniških projektih, pisanje strategije, branje znanstvenih člankov, spletni tečaj, itd.

3. Razmislite kako boste zadevo izpeljali.

Vaš dan je verjetno že tako polno zaseden, da si težko predstavljate kam bi stlačili še dodatne aktivnosti. Vendar zadeva ni tako zelo zahtevna – v kolikor boste zjutraj naredili nekaj pomembnih aktivnosti, boste čez dan toliko bolj učinkoviti pri drugih aktivnostih.

Ne pozabite si narediti urnika in si izračunati, kdaj morate iti v posteljo, da boste naslednje jutro dovolj spočiti.

4. Naj vam nova aktivnost postane rutina.

  • Z zgodnjim vstajanjem pričnite počasi, vsak dan 15 min prej.
  • Nadzorujte svoje zdravje – nove aktivnosti predstavljajo pritisk na telo, zato jejte zdravo.
  • Beležite svoj napredek.

5. Prilagodite se.

Vsake toliko časa razmislite, ali je potrebno omejite določene aktivnosti oz. jih zamenjati.

Vir: fastcompany.com

Oznake: ,