Po Uberju za frizerje, tudi tak za čiščenje in pranje oblek

Če perete in likate vsak teden, potem veste, koliko časa vam to opravilo vzame. Nekateri v tem resda uživajo, a veliko je tudi takšnih, ki bi, če bi si lahko privoščili, to gospodinjsko opravilo najraje prenesli na koga drugega. Tudi na čistilnice in pralnice.
Po Uberju za frizerje, tudi tak za čiščenje in pranje oblek

Washio omogoča dostavo že naslednji dan (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Čistilnice in pralnice so res da priročna storitev, ki pa nas lahko tudi pošteno udari po denarnici. Sam Colt iz Business Insiderja je preizkusil novo storitev, na las podobno tradicionalnim čistilnicam in pralnicam. Washio je spletna aplikacija, ki omogoča preprostejše naročanje čistilnega servisa in predvsem dostopnejše nižje cene. Povzeli bomo Coltovo zgodbo.

Aplikacija od nas zahteva, da vpišemo svoj naslov in informacije o plačilu, ki je možen tudi prek Apple Payja. Sledi okvir za naročanje, ki nudi tako določanje lokacije za prevzem, dostavo in časovno omejitev, ki jo nastavimo sami.

Prevzem že naslednji dan

Washio stehta vaše perilo po tem, ko je storjen prevzem. Storitev se zaračunava po funtih (ang. pounds). V San Franciscu za pranje in zlaganje računajo od 1,6 dolarja na funt. Colt je naročil prevzem perila v torek ob 9. uri zjutraj, dostavo pa v sredo naslednji dan ob enaki uri. Dostava je vedno možna šele naslednji dan.

Podjetje uporabniku izroči posebno vrečo, v katero zloži svoje obleke. Delavec, ki je perilo prevzel, pa je Colta tudi opozoril, naj ne vključi perila, ki bi se lahko skrčilo. »Enkrat ko sem oddal svoje perilo, sem nanj pozabil. Nanj nisem pomislil, vse dokler ga niso v sredo dostavili,« je zapisal.

Perilo pazljivo zloženo

Ko so perilo dostavili, je prejel še kartico z zahvalo. Perilo je bilo razdeljeno v dve vreči: eno za nogavice in spodnje perilo ter druga za preostalo perilo. »Bilo je čudovito,« je opisal občutke, ko je opazil, kako pazljivo je bilo vse zloženo.

Če imate več denarja, kot časa …

Storitev priporoča zlasti tistim, ki doma nimajo pralnega ali sušilnega stroja. Storitev je za zdaj na voljo le v San Franciscu, Oaklandu, Los Angelesu, Chicagu, Washingtonu in Bostonu. Če poznate koga, ki živi na teh območjih, ima več denarja kot časa, je Washio vsekakor storitev kot nalašč zanj.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje