Poceni načini za motivacijo zaposlenih

V recesiji je motivacija zaposlenih bistvenega pomena, saj bo tako njihovo delo bolj učinkovito in jih boste obdržali tudi na dolgi rok. V podjetju je pomembno vzpostaviti dobre odnose in zaposlenim pokazati, da vam ni vseeno.
Poceni načini za motivacijo zaposlenih

Zadovoljni zaposleni so bolj učinkoviti.

To lahko najceneje naredite s pomočjo priznanj, pohval in nagrad, saj raziskave kažejo, da je več kot petdeset odstotkov za zaposlene najpomembnejših priznanj brezplačnih. Lotite se lahko celostnega pristopa in zaposlenim z vsakodnevnimi priznanji, ugodnostmi (npr. prilagodljiv delovni čas) in predvsem novimi priložnostmi pokažete, da so za podjetje pomembni.

Zaposleni različno reagirajo na različne vrste pohval, zato upoštevajte pravilo 50/30/20, ki pravi, da naj pride 50 odstotkov priznanj zaposlenemu od vodilnega, 30 odstotkov od sodelavcev in 20 odstotkov v obliki različnih nagrad. Zavedajte se, da so nezadovoljni zaposleni tudi manj produktivni, zato jim dajte povratne informacije o tem kako je njihovo delo vplivalo na končni rezultat projekta.

V majhnem podjetju je potrebno poskrbeti tudi za kvalitetne odnose, zato se potrudite za vzpostavitev spoštljivih in trdnih odnosov z zaposlenimi. Če vam to uspe lahko pričakujete večjo storilnost, v nasprotnem primeru pa tudi priznanja s strani vodilnih ne bodo imela velikega učinka.

Če so v vašem podjetju odpuščanja neizogibna je pomembno, da med preostalimi zaposlenimi ohranite optimizem in dobro vzdušje. Odnosi naj bodo transparentni, komunikacija pa dobra.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje