Poceni načini za motivacijo zaposlenih

V recesiji je motivacija zaposlenih bistvenega pomena, saj bo tako njihovo delo bolj učinkovito in jih boste obdržali tudi na dolgi rok. V podjetju je pomembno vzpostaviti dobre odnose in zaposlenim pokazati, da vam ni vseeno.
Poceni načini za motivacijo zaposlenih

Zadovoljni zaposleni so bolj učinkoviti.

To lahko najceneje naredite s pomočjo priznanj, pohval in nagrad, saj raziskave kažejo, da je več kot petdeset odstotkov za zaposlene najpomembnejših priznanj brezplačnih. Lotite se lahko celostnega pristopa in zaposlenim z vsakodnevnimi priznanji, ugodnostmi (npr. prilagodljiv delovni čas) in predvsem novimi priložnostmi pokažete, da so za podjetje pomembni.

Zaposleni različno reagirajo na različne vrste pohval, zato upoštevajte pravilo 50/30/20, ki pravi, da naj pride 50 odstotkov priznanj zaposlenemu od vodilnega, 30 odstotkov od sodelavcev in 20 odstotkov v obliki različnih nagrad. Zavedajte se, da so nezadovoljni zaposleni tudi manj produktivni, zato jim dajte povratne informacije o tem kako je njihovo delo vplivalo na končni rezultat projekta.

V majhnem podjetju je potrebno poskrbeti tudi za kvalitetne odnose, zato se potrudite za vzpostavitev spoštljivih in trdnih odnosov z zaposlenimi. Če vam to uspe lahko pričakujete večjo storilnost, v nasprotnem primeru pa tudi priznanja s strani vodilnih ne bodo imela velikega učinka.

Če so v vašem podjetju odpuščanja neizogibna je pomembno, da med preostalimi zaposlenimi ohranite optimizem in dobro vzdušje. Odnosi naj bodo transparentni, komunikacija pa dobra.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje