Poceni načini za motivacijo zaposlenih

V recesiji je motivacija zaposlenih bistvenega pomena, saj bo tako njihovo delo bolj učinkovito in jih boste obdržali tudi na dolgi rok. V podjetju je pomembno vzpostaviti dobre odnose in zaposlenim pokazati, da vam ni vseeno.
Poceni načini za motivacijo zaposlenih

Zadovoljni zaposleni so bolj učinkoviti.

To lahko najceneje naredite s pomočjo priznanj, pohval in nagrad, saj raziskave kažejo, da je več kot petdeset odstotkov za zaposlene najpomembnejših priznanj brezplačnih. Lotite se lahko celostnega pristopa in zaposlenim z vsakodnevnimi priznanji, ugodnostmi (npr. prilagodljiv delovni čas) in predvsem novimi priložnostmi pokažete, da so za podjetje pomembni.

Zaposleni različno reagirajo na različne vrste pohval, zato upoštevajte pravilo 50/30/20, ki pravi, da naj pride 50 odstotkov priznanj zaposlenemu od vodilnega, 30 odstotkov od sodelavcev in 20 odstotkov v obliki različnih nagrad. Zavedajte se, da so nezadovoljni zaposleni tudi manj produktivni, zato jim dajte povratne informacije o tem kako je njihovo delo vplivalo na končni rezultat projekta.

V majhnem podjetju je potrebno poskrbeti tudi za kvalitetne odnose, zato se potrudite za vzpostavitev spoštljivih in trdnih odnosov z zaposlenimi. Če vam to uspe lahko pričakujete večjo storilnost, v nasprotnem primeru pa tudi priznanja s strani vodilnih ne bodo imela velikega učinka.

Če so v vašem podjetju odpuščanja neizogibna je pomembno, da med preostalimi zaposlenimi ohranite optimizem in dobro vzdušje. Odnosi naj bodo transparentni, komunikacija pa dobra.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje