Poceni oglaševanje

Avtor ivosvigelj — 15.05.2008
Komentiraj!
Oglaševanje je za mladega podjetnika in za novo ustanovljeno podjetje nujno potrebno. Samo z oglaševanjem vas imajo bodoče stranke možnost spoznati.
Poceni oglaševanje

Oglaševanje je lahko poceni in učinkovito obenem.

Promoviranje podjetja je torej nujno potrebno. Vendar pa je oglaševanje preko najširše uporabljenih medijev kot so televizija, radio, časopisi in oglasni panoji, za mladega podjetnika pogosto prevelik strošek. Tako oglaševanje je drago, ker je publika širša. Med to publiko je tudi izjemno velik delež ljudi, ki jih vaš proizvod ne zanima. Kar je potrebno storiti je torej zmanjšati količino ciljne publike in oglaševati le tistim ljudem, ki kažejo potencialno zanimanje za vaš proizvod. Take metode oglaševanja bodo obdržale veliko učinkovitost, obenem pa bodo precej bolj primeren finančni zalogaj za novo podjetje.

Ena izmed takih metod je oglaševanja preko internetnih strani, ki se posebej osredotočajo na vašo stroko. Preglejte vse pomembnejše strani, ki se ukvarjajo z istim področjem kot vaše podjetje in izberite eno stran na kateri boste potem oglaševali.

Druga metoda pa je tako imenovano "pay-per-click" (plačilo-po-kliku) oglaševanje. To pomeni, da boste na določeni strani ponujali svoj oglas in boste za to oglaševanje plačali sorazmerno številu klikov na vaš oglas. Drugače rečeno: več pridobljenih potencialnih strank – večji strošek oglaševanja; manj pridobljenih potencialnih strank – manjši strošek oglaševanja.

Enega izmed ugodnih načinov promocije vašega podjetja vam omogoča tudi Zavod mladi podjetnik. Za več informacij pišite na info@mladipodjetnik.si.


Vir: Business Opportunities

Prijavi se na e-novice!