Podaljšan rok za prijavo na tekmovanje Go Global: Silicon Valley, ki omogoča visokotehnološkim podjetjem vstop na ameriški trg

Tehnološki park US Market Access Center iz Silicijeve doline je objavil tekmovanje za najboljša visokotehnološka podjetja na področju IKT in zelenih tehnologij. Na tekmovanju si lahko najboljša podjetja prislužijo brezplačne usluge parka v trajanju dveh mesecev in s tem pomoč pri vstopu na ameriški trg.
Podaljšan rok za prijavo na tekmovanje Go Global: Silicon Valley, ki omogoča visokotehnološkim podjetjem vstop na ameriški trg

Plug and Play Tech Center (vir slike: http://www.plugandplaytechcenter.com/)

Rok za prijave je podaljšan do 31.oktobra 2010, nudijo pa tudi strokovno pomoč mentorjev pri prijavi.

Laboratorij za telekomunikacije fakultete za elektrotehniko univerze v Ljubljani LTFE, ki že več let uspešno sodeluje z vodilnimi podjetji na področju IKT, je kot prvi slovenski raziskovalni laboratorij pred dnevi vstopil v tehnološki park PlugandPlaytechCenter v Silicijevi dolini (ZDA).

Predstojnik LTFE, prof. dr. Janez Bešter: “Silicijeva dolina je odličen primer učinkovite povezanosti industrijskih podjetij s teoretičnimi dognanji akademskega sveta. Odseva danost priložnosti in moč partnerskega sodelovanja, vzajemnosti in mobilnosti ljudi.”

PlugandPlayTechCenter se nahaja v osrčju Silicijeve doline in združuje več kot 280 prodornih podjetij na IKT področju ter hkrati omogoča neposreden dostop do potencialnih investitorjev v nove produktne ideje in skladov tveganega kapitala (venture capital). PlugandPlayTechCenter, je v obdobju med 2008 in 2010 pridobil kar 400 milijonov dolarjev tveganega kapitala, skupna vrednost v njem delujočih organizacij pa je v istem obdobju dosegla 2 milijardi dolarjev.

Prof. Bešter dodaja: “Pričakujemo, da bo naša prisotnost v Silicijevi dolini imela pozitiven učinek na okrepitev raziskovalno-razvojnega sodelovanja z globalnimi korporacijami.”

Dodatna dimenzija delovanja LTFE v Silicijevi dolini je vsekakor odpiranje možnosti za mlade slovenske strokovnjake v vodilnem razvojno tehnološkem okolju za IKT tehnologije na svetu.

 

Vir: tia

Oznake: ,