Podeljene nagrade za Najboljši poslovni načrt 2011

Tehnološki park Ljubljana je slavnostno podelil nagrade za Najboljši poslovni načrt 2011. Prvo mesto je zasedel poslovni načrt DiaGenomi, drugo mesto si je priboril poslovni načrt Optomotive, tretje mesto pa je pripadlo poslovnemu načrtu Acguee.
Podeljene nagrade za Najboljši poslovni načrt 2011

Podeljene nagrade za Najboljši poslovni načrt 2011.

V roku za oddajo je Tehnološki park Ljubljana prejel 11 poslovnih načrtov. Prejete načrte je po usklajeni metodologiji z nacionalnim tekmovanjem Start:up Slovenije predhodno ocenila 5-članska strokovna komisija v sestavi:

 • mag. Iztok Lesjak, Tehnološki park Ljubljana
 • Jure Mikuž, RSG Kapital (ponudnik tveganega kavpitala)
 • Mark Pleško, Klub poslovnih angelov Slovenije
 • Matjaž Krč, Ideus d.o.o.
 • Urban Lapajne, Tovarna podjemov

Komisija je pri ocenjevanju upoštevala naslednje kriterije:

 • inovativnost in kreativnost ideje
 • prepričljivost in primernost pokritosti ključnih vsebin
 • tržni potencial ideje
 • uresničljivost poslovnega načrta
 • primernost tehnične izvedbe

Nosilci najbolje ocenjenih petih poslovnih načrtov so pred strokovno komisijo, ponudniki kapitala in javnostjo v eni minuti predstavili poslovno idejo.

Na osnovi predhodno ocenjenega poslovnega načrta (80% končne ocene) in ocenjenega nastopa (20% končne ocene) sta direktor Tehnološkega parka Ljubljana in predstavnica Banke Koper razglasila letošnje zmagovalce Tekmovanja za najboljši poslovni načrt 2011.

1. mesto: DiaGenomi d.o.o. (Klemen Španinger) – je edino podjetje v slovenskem prostoru, ki nudi diagnostična testiranja za rak dojke in debelega črevesja, ki temeljijo na zapisu v DNK. Širok izbor različnih, inovativnih testiranj predstavlja korak bliže k osebnemu svetovanju tako na področju bolezni kot tudi preventive. Podjetje se ukvarja tudi z izobraževanjem kadrov o molekularnih tehnikah in razvojem programske opreme za potrebe molekularno-bioloških analiz.

2. mesto: Optomotive d.o.o. (Barbara Rakovec Gorkič) – razvija prilagodljive hitre pametne kamere. Razvoj, proizvodnjo in prodajo novih izdelkov podjetje vodi v skladu z napredkom na svetovnem trgu strojnega vida. Zaradi potreb trga je v zaključni fazi projekt razvoja nove generacije kamer, ki bo pomenila kvantni preskok tako v zmogljivosti, kot v razvojni zahtevnosti. Razvojno jedro, okrog katerega bo nastajal nov produkt, v približno 50% ostaja nespremenjeno, medtem ko bo približno 50% arhitekture novega izdelka potrebno izdelati na novo.

3. mesto: Acguee (Rok Lenardič) – Podjetje Mobiliaris razvija blagovno znamko Acquee in se ukvarja z razvojem naprednih tehnologij v mobilni industriji. Uporaba mobilnega interneta v zadnjih petih letih v Evropi drastično narašča, zato podjetje v tem vidi velik potencial  za razvoj podjetja.

4. mesto: MG Application (Marko Raičevič) – MG Application je mlado visokotehnološko podjetje, čigar namen je razvoj visokonivojskih aplikativnih rešitev. Za razvoj rešitev uporablja sodobna Microsoft programska orodja.

5. mesto: ETABO (Goran Višnjič) – Podjetniška ekipa razvija in trži energetsko avtonomno napravo, ki se bo napajala preko elektro-voltaičnih sončnih celic in majhne vetrne turbine. Naprava bo z mešanjem površinskega sloja vode v vodnih telesih s premešavanjem ustvarila neugodne razmere za razvoj škodljivih alg, ter tako dajala ekološko prednost razvoju koristne mikroflore. Visoka energetska in hidrodinamična učinkovitost naprave je plod lastnega razvoja.

Najboljši trije poslovni načrti so prejeli denarne nagrade, ki jim jih je podaril Tehnološki park Ljubljana in paket ugodnosti Banke Koper:

 • 1. mesto: nagrada v višini 3.000 evrov
 • 2. mesto: nagrada v višini 2.000 evrov
 • 3. mesto: nagrada v višini 1.250 evrov

Pred slavnostno razglasitvijo zmagovalcev je potekala okrogla miza na temo »Inovativnost in inovacijski procesi v malih in srednje velikih podjetjih«, ki jo je organiziral Tehnološki park Ljubljana, v okviru evropskega projekta PROINCOR, ki ga delno sofinancira evropski program Srednja Evropa.

Na okrogli mizi so mnenja o pomenu inovativnosti  podali gostje: mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in predsednik evropske sekcije Svetovnega združenja tehnoloških parkov, dr. Borut Likar, izredni profesor na Fakulteti za management, dr. Špela Stres vodja Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan ter Mark Pleško, direktor podjetja Cosylab in poslovni angel.

 

Vir: Kristina Ober, Tehnološki park Ljubljana.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje