Podjetje Bisnode deluje družbeno odgovorno

Avtor Maja Borštnik — 16.05.2012
Komentiraj!
Družbeno odgovorna podjetja si pri vsakdanjih poslovnih dejavnostih prostovoljno, in ne zgolj na podlagi predpisov, prizadevajo slediti družbenim in okoljskim potrebam. Mednje zagotovo spada tudi podjetje Bisnode s svojim posnemanja vrednim poslovnim modelom.
Podjetje Bisnode deluje družbeno odgovorno

Podjetje Bisnode deluje družbeno odgovorno (Vir slike: sxc.hu)

Organizacija Bisnode je zgrajena na prepričanju, da najboljše odločitve sprejemajo posamezniki, ki razumejo lokalni trg in tesno sodelujejo s strankami, je povedala Vesna Mrazič, kadrovska direktorica. Prizadevajo si za kolektivno delovno okolje, ki zaposlenim ustvarja občutek zadovoljstva in jim omogoča priložnosti za napredek. V podjetju so pričeli z raziskavo o predanosti podjetju, ki temelji na merjenju vsebine dela, kariere posameznika, oceni delovnega okolja in varstva pri delu, plači, oceni podjetja in skupnosti. Vsako negativno ocenjeno področje bodo skupaj z zaposlenimi poskušali izboljšati.

Podjetje deluje družbeno odgovorno tudi do drugih deležnikov. Skrbijo za pravične cene za kupce in dobavitelje ter čimboljšo uporabnikovo izkušnjo, hkrati pa zanje omogočajo raznovrstna izobraževanja s področja financ, marketinga in prodaje. Sodelavce osveščajo, da je na svetu veliko ljudi, ki potrebujejo pomoč ter tako spodbujajo družbeno odgovornost med zaposlenimi. Aktivni so tudi na področju donacij pomoči potrebnim.

V podjetju si prizadevajo odpreti slovenski poslovni prostor in ga narediti bolj transparentnega, saj javnosti razkrivajo katera podjetja so blokirana, v stečaju, komu so bile odvzete davčne številke in podobno.

Njihova družbena odgovornost se kaže tudi v skrbi do okolja. Čimnižja poraba energije in papirja sta pomembna koraka, ki bi jih morala napraviti vsa storitvena podjetja.

Družbena odgovornost podjetij je danes ena izmed pomembnejših tem. Časi, ko so podjetja ravnala brez vsake skrbi za okolje in družbo, so že zdavnaj minili.

Vir: Dnevnik

Prijavi se na e-novice!