Tesla je zavrnila Googlove milijarde

V začetku leta 2013, ko se je Tesla ukvarjala s številnimi težavami svojih električnih avtomobilov, je bil njen prvi mož, Elon Musk, tik pred sklenitvijo posla s svojim prijateljem, direktorjem Googla, Larryjem Pageom.
Tesla je zavrnila Googlove milijarde

Tesna prijatelja, Larry Page in Elon Musk, sta bila leta 2013 tik pred sklenitvijo posla (Vir slike: YouTube).

Google je takrat želel Teslo kupiti za 11 milijard dolarjev, Musk pa bi po dogovoru na čelu podjetja ostal še nadaljnjih osem let. Medtem ko so se pogajanja nadaljevala, se je prodaja Teslinih avtomobilov bistveno izboljšala, zato se je Musk počutil dovolj samozavestnega, da pogovore prekine. Lani, poročajo tuji mediji, je Musk prejel 70 tisoč dolarjev visoko plačo in bonus. Vse je vrnil podjetju, razen enega dolarja.

Google največ odštel za Motorolo Mobility

Če bi se posel oziroma prodaja dejansko zgodila, bi to pomenilo Googlov drugi največji nakup v zgodovini. Več je odštel le za Motorolo Mobility, in sicer 12 milijard dolarjev. Danes vsota 11 milijard dolarjev, ki jo je ponudil Page, ne odraža več Tesline ocenjene vrednosti, ki se giblje okoli 25 milijard dolarjev.

Predstavljajte si znanje Tesle in Googla v enem podjetju!

Vsekakor bi bilo zanimivo videti, kako bi dva ambiciozna podjetnika, kot sta Page in Musk, združila svoje znanje in moči v eno podjetje. Zagotovo bi prinesla zajeten kup znanja s področja avtomobilizma in električnih avtomobilov. Google je eden od številnih velikanov, ki si v zadnjem času vse bolj prizadeva vstopiti v avtomobilsko industrijo. Lani je namreč predstavil svoj samovozeči se avtomobil.

Page bi raje kot dobrodelni ustanovi premoženje zapustil Musku

Tuji mediji namigujejo, da bi pri nakupu šlo predvsem za prijateljski dogovor. Page je namreč večkrat poudaril, da je Musk njegov prijatelj, v nekem intervjuju lani je celo dejal, da bi svoje premoženje raje kot dobrodelni organizaciji predal Musku: »Želi si iti na Mars. To je vreden cilj. Na Googlu imamo kar nekaj zaposlenih, ki so postali izjemno bogati. Delaš zato, ker si želiš spremeniti svet in ga narediti boljšega; če je podjetje, v katerem delaš, vredno tvojega časa, zakaj ne bi bilo tudi tvojega denarja,« je pripomnil.

Tesla s številnimi načrti

Dve leti po pogajanjih se je vrednost Teslinih delnic povzpela na več kot 200 dolarjev, četrtletna prodaja pa presegla 10 tisoč avtomobilov. Muskovo podjetje ima v načrtu tudi samovozeči avtomobil ter projekt, ki pa ga podjetje še ne želi razkriti.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje