Podjetje Wikia razvija nov iskalnik

Wikia je podjetje katerega glavni cilj je razviti internetni iskalnik, ki bo konkuriral najboljšim na trgu. Pri projektu zelo aktivno sodeluje tudi Jimmy Wales, ki je soustanovitelj enciklopedije Wikipedia.
Podjetje Wikia razvija nov iskalnik

Bo Wikia boljša od Googla?

Podjetje naj bi do letošnjega decembra izdalo prvi odprtokodni iskalnik. V ta namen so opravili že nekaj nakupov podjetij, zadnji je nakup podjetja Grub. Gre za tako imenovani ‘web crawler.’ To so programi, ki dostopajo do strani in potujejo po njej, pri čemer uporabljajo linke, ki so na strani prisotni. Zanimivo je, da so po nakupu program ponudili v odprtokodnem načinu.

Wikia razvija iskalnik, ki bo temeljil na odprtokodnih iskalnih protokolih ter se močno opiral na sodelovanje uporabnikov le tega. Ti bodo namreč lahko aktivno sodelovali pri izboljšavah iskalnika. Vse to seveda temelji na Wikipedii, ki je eden izmed najboljših primerov, da je tudi brez velikih finančnih vložkov mogoče razviti projekt na precej visoki ravni.

Jimmy Wales opozarja, da bo Wikia na začetku svoje poti precej slab iskalnik. Podobno kot Wikipedia, ki je imela na začetku le tri članke. Vendar bo sčasoma, s pomočjo preprostih uporabnikov interneta Wikia postala eden izmed bolj kvalitetnih internetnih iskalnikov.

Podjetje ima trenutno 35 redno zaposlenih in razvija tudi svojo tehnologijo za določanje relevantnosti (pomembnosti) pri razvrščanju iskalnih rezultatov.

Vir: Computer World

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje