Podjetnik ali obrtnik?

Avtor — 18.09.2009
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je pred kratkim sama sestavila seznam obrtnih in obrti podobnih dejavnosti, zato so se nekateri podjetniki naenkrat znašli med njenimi člani in morajo temu primerno plačevati članarino ter davek na dejavnost, ki naj bi jo opravljali.
Podjetnik ali obrtnik?

Na ministrstvu razpravljajo o odpravi obveznega članstva v OZS. (Vir: mojevro.si)

Po podatkih razburjenih podjetnikov naj bi na seznam obrtnih dejavnosti, ki so ga na podlagi novega obrtnega zakona ponovno sestavili na obrtno-podjetniški zbornici, uvrstili kar 99 odstotkov vseh dejavnosti in tako povečali število svojih članov ter s tem tudi skupno višino prejetih prispevkov.

To naj bi bila posledica uvedbe neobveznega članstva v gospodarski zbornici, ki temelji na načelu svobodnega odločanja gospodarskih subjektov. Temu je sledilo preimenovanje obrtne zbornice v obrtno-podjetniško, kar je v kombinaciji s samovoljno razlago predpisov omogočilo uvrstitev najrazličnejših dejavnosti na seznam obrtnih in obrti podobnih dejavnosti.

 

Vir: Delo

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>