Podjetnik ali obrtnik?

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je pred kratkim sama sestavila seznam obrtnih in obrti podobnih dejavnosti, zato so se nekateri podjetniki naenkrat znašli med njenimi člani in morajo temu primerno plačevati članarino ter davek na dejavnost, ki naj bi jo opravljali.
Podjetnik ali obrtnik?

Na ministrstvu razpravljajo o odpravi obveznega članstva v OZS. (Vir: mojevro.si)

Po podatkih razburjenih podjetnikov naj bi na seznam obrtnih dejavnosti, ki so ga na podlagi novega obrtnega zakona ponovno sestavili na obrtno-podjetniški zbornici, uvrstili kar 99 odstotkov vseh dejavnosti in tako povečali število svojih članov ter s tem tudi skupno višino prejetih prispevkov.

To naj bi bila posledica uvedbe neobveznega članstva v gospodarski zbornici, ki temelji na načelu svobodnega odločanja gospodarskih subjektov. Temu je sledilo preimenovanje obrtne zbornice v obrtno-podjetniško, kar je v kombinaciji s samovoljno razlago predpisov omogočilo uvrstitev najrazličnejših dejavnosti na seznam obrtnih in obrti podobnih dejavnosti.

 

Vir: Delo

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje