Podjetnik – glavni krivec za slabo motivacijo svoje ekipe!

V kolikor sklepamo, da noben podjetnik ne bi namenoma uničil motivacije svoje ekipe – zakaj se potem to dogaja tako pogosto? Največkrat zato, ker podjetniki in vodje velikokrat ne vidijo, kaj se dogaja okoli njih in kakšne posledice imajo njihova dejanja na motivacijo ekipe.
Podjetnik - glavni krivec za slabo motivacijo svoje ekipe!

Podjetnik-glavni krivec za slabo motivacijo svoje ekipe! (Vir slike: sxc.hu)

Kako se izogniti temu, da ste glavni krivec za slabo motivacijo v podjetju?

1. Vaši zaposleni morajo vedeti, kakšne so vaše prioritete.

V kolikor vaši zaposleni ne vedo, kaj je za vas res pomembno in v kolikor večkrat na dan spreminjate svoje mnenje – s tem močno zmanjšujete motivacijo svoji ekipi.

2. Vedno argumentirajte svoja dejanja.

Samo zato, ker ste vi šef, še ne pomeni, da vam ni treba razložiti zakaj ste določeno stvar naredili. Vaša ekipa ne more vedeti, kaj se dogaja v vaši glavi.

Prav tako se morate znebiti nejasnih ukazov, kot so »naredite boljše«, »naslednjič naredite tako, da bo prav«. Takšna nenatančna in nejasna navodila ne motivirajo zaposlenih.

3. Spodbujajte predloge za drugačen način dela.

Ne najemajte zgolj ljudi, ki slepo sledijo vašim navodilom – takšni ljudje bodo pridni delavci, ki vam bodo hvaležni, da imajo službo v teh težkih časih, vendar ne bodo motivirani. Ne bodo pripravljeni tvegati, da bi stvari izboljšali ali spremenili in ne bodo pripravljeni razmišljati drugače.

4. Nikar ne grozite s kaznijo, ki je ne nameravate uresničiti in ne obljubljajte nagrad, ki jih ne boste podelili.

Ne bodite skopuški z nagradami, priložnostmi in pohvalami. Vaša ekipa mora vedeti, da ste resni in dosledni tako pri nagrajevanju kot pri kazni.

5. Vključujte svojo ekipo v končne odločitve.

Nikar ne skličite sestanka samo zato, da poveste svoji ekipi kaj ste se odločili. Sestanki, kjer si vaša ekipa zgolj zapisuje in posluša vaš govor ne bodo motivirali nikogar.

Mnenja ekipe morate upoštevati in na sestankih spodbujati pogovor, saj boste s tem prišli do veliko novih in kreativnih rešitev za nastali problem.

6. Držite se zastavljenih ciljev.

V kolikor se z ekipo dogovorite za zastavljen kratkoročni cilj, ga nikar ne spreminjajte.

Velikokrat se zgodi, da podjetnik, potem ko sliši kakšni so bili tedenski rezultati prodaje, doda nov cilj za prodajo, zgolj zato, da jih še malo bolj privije. Morda se ideja v tistem trenutku zdi odlična, vendar takšne odločitve slabo vplivajo na motiviranost vaše ekipe.

7. Pohvalite zaposlene za dobro opravljeno delo.

Nikar ne skoparite s pohvalami.

Nekateri podjetniki se znajo zahvaliti zaposlenim zgolj za osebne usluge »Hvala, ker si popravil prenosnik moje žene.« in za opravljene nalge, ki sploh niso povezane s poslom, kot na primer »Hvala, ker si včeraj vnašal vse podatke ročno, še reden je prispel nov računalnik.«

8. Upoštevajte cilje vaših zaposlenih.

Napačno je mišljenje, da v kolikor boste zaposlenim pomagali in jih naučili tistega kar si želijo, vas bodo zapustili.

Vedno imejte v mislih, da imajo vaši zaposleni svoje življenje, zato jim nikar ne pošiljajte elektronske pošte v nedeljo popoldan s pripisom »Nujno!!!«.

Vir: businessinsider.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje