Podjetnik s popoldanskim s.p.

Morda ste tudi vi eden izmed tistih, ki sanja o podjetništvu, vendar ne upa narediti prestopa iz redne službe v podjetniške vode. Morda vam naslednja novica pomaga pri tem, saj vam predstavljamo 6 nasvetov, kako biti uspešen podjetnik za polovični delovni čas.
Podjetnik s popoldanskim s.p.

Popoldanski podjetnik. (Vir slike: sxc.hu)

Za nekatere je najboljši način kar skok na glavo v start-up bazen, vendar ne za vse. Nekateri si želijo vsaj še nekaj časa obdržati redne dohodke.

Preberite si 6 nasvetov, ki vam bodo olajšali prehod iz redne službe v podjetništvo.

1. Poiščite ravnotežje

Ravnotežje je nekaj, kar morate kot podjetnik s polovičnim delovnim časom obvladati. Torej, ali lahko pričnete s start-up podjetjem in hkrati izpolnjujete vse obveznosti službe? V kolikor bo start-up od vas zahteval preveč časa, bodo na delovnem mestu to opazili, kar lahko v najslabšem primeru pripelje tudi do izgube službe.

2. Bodite potrpežljivi

Zavedati se morate, da kot »polovični« podjetnik ne morete stvari opravljati z enako hitrostjo kot ostali start-upi. Celo podjetnikom, ki so 100-% predani svojemu start-upu, zmanjka ur v dnevu. Zato bodite potrpežljivi.

V kolikor vas zanima odprtje popoldanskega s.p., si lahko več o tem preberete tukaj!

3. Dobiček je pomemben

V nekem trenutku boste po vsej verjetnosti zaključili z redno službo in se popolnoma posvetili podjetništvu. Ves dobiček, ki ga boste privarčevali do tega trenutka, vam bo pomagal pri tem koraku.

4. Cilji, ki si jih določite, naj bodo fleksibilni

Ko se bo vaš posel pričel razvijati, boste opazili, da vam vaša redna služba stoji na poti pri izpolnjevanju zastavljenih poslovnih ciljev. Nič zato, saj je to praktično definicija »polovičnega« podjetnika.

5. Stvar vzemite resno

Glede na to, da bo po vsej verjetnosti napredek zelo počasen (saj boste za vsak korak potrebovali veliko več časa), to še ne pomeni, da ste kaj manj resni glede podjetništva. Zavedati se morate, da je podjetništvo vaš dolgoročen cilj.

Nikar se ne pustite prepričevati, da je vaš posel zaradi počasnega tempa kaj manj resen kot ostali.

6. Naredite si načrt »zasilnega izhoda«

Ta točka ni obvezna. V kolikor želite, si naredite načrt »zasilnega izhoda«, ni pa ga nujno imeti.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje