Podjetnik s popoldanskim s.p.

Morda ste tudi vi eden izmed tistih, ki sanja o podjetništvu, vendar ne upa narediti prestopa iz redne službe v podjetniške vode. Morda vam naslednja novica pomaga pri tem, saj vam predstavljamo 6 nasvetov, kako biti uspešen podjetnik za polovični delovni čas.
Podjetnik s popoldanskim s.p.

Popoldanski podjetnik. (Vir slike: sxc.hu)

Za nekatere je najboljši način kar skok na glavo v start-up bazen, vendar ne za vse. Nekateri si želijo vsaj še nekaj časa obdržati redne dohodke.

Preberite si 6 nasvetov, ki vam bodo olajšali prehod iz redne službe v podjetništvo.

1. Poiščite ravnotežje

Ravnotežje je nekaj, kar morate kot podjetnik s polovičnim delovnim časom obvladati. Torej, ali lahko pričnete s start-up podjetjem in hkrati izpolnjujete vse obveznosti službe? V kolikor bo start-up od vas zahteval preveč časa, bodo na delovnem mestu to opazili, kar lahko v najslabšem primeru pripelje tudi do izgube službe.

2. Bodite potrpežljivi

Zavedati se morate, da kot »polovični« podjetnik ne morete stvari opravljati z enako hitrostjo kot ostali start-upi. Celo podjetnikom, ki so 100-% predani svojemu start-upu, zmanjka ur v dnevu. Zato bodite potrpežljivi.

V kolikor vas zanima odprtje popoldanskega s.p., si lahko več o tem preberete tukaj!

3. Dobiček je pomemben

V nekem trenutku boste po vsej verjetnosti zaključili z redno službo in se popolnoma posvetili podjetništvu. Ves dobiček, ki ga boste privarčevali do tega trenutka, vam bo pomagal pri tem koraku.

4. Cilji, ki si jih določite, naj bodo fleksibilni

Ko se bo vaš posel pričel razvijati, boste opazili, da vam vaša redna služba stoji na poti pri izpolnjevanju zastavljenih poslovnih ciljev. Nič zato, saj je to praktično definicija »polovičnega« podjetnika.

5. Stvar vzemite resno

Glede na to, da bo po vsej verjetnosti napredek zelo počasen (saj boste za vsak korak potrebovali veliko več časa), to še ne pomeni, da ste kaj manj resni glede podjetništva. Zavedati se morate, da je podjetništvo vaš dolgoročen cilj.

Nikar se ne pustite prepričevati, da je vaš posel zaradi počasnega tempa kaj manj resen kot ostali.

6. Naredite si načrt »zasilnega izhoda«

Ta točka ni obvezna. V kolikor želite, si naredite načrt »zasilnega izhoda«, ni pa ga nujno imeti.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje