Podjetnik s popoldanskim s.p.

Morda ste tudi vi eden izmed tistih, ki sanja o podjetništvu, vendar ne upa narediti prestopa iz redne službe v podjetniške vode. Morda vam naslednja novica pomaga pri tem, saj vam predstavljamo 6 nasvetov, kako biti uspešen podjetnik za polovični delovni čas.
Podjetnik s popoldanskim s.p.

Popoldanski podjetnik. (Vir slike: sxc.hu)

Za nekatere je najboljši način kar skok na glavo v start-up bazen, vendar ne za vse. Nekateri si želijo vsaj še nekaj časa obdržati redne dohodke.

Preberite si 6 nasvetov, ki vam bodo olajšali prehod iz redne službe v podjetništvo.

1. Poiščite ravnotežje

Ravnotežje je nekaj, kar morate kot podjetnik s polovičnim delovnim časom obvladati. Torej, ali lahko pričnete s start-up podjetjem in hkrati izpolnjujete vse obveznosti službe? V kolikor bo start-up od vas zahteval preveč časa, bodo na delovnem mestu to opazili, kar lahko v najslabšem primeru pripelje tudi do izgube službe.

2. Bodite potrpežljivi

Zavedati se morate, da kot »polovični« podjetnik ne morete stvari opravljati z enako hitrostjo kot ostali start-upi. Celo podjetnikom, ki so 100-% predani svojemu start-upu, zmanjka ur v dnevu. Zato bodite potrpežljivi.

V kolikor vas zanima odprtje popoldanskega s.p., si lahko več o tem preberete tukaj!

3. Dobiček je pomemben

V nekem trenutku boste po vsej verjetnosti zaključili z redno službo in se popolnoma posvetili podjetništvu. Ves dobiček, ki ga boste privarčevali do tega trenutka, vam bo pomagal pri tem koraku.

4. Cilji, ki si jih določite, naj bodo fleksibilni

Ko se bo vaš posel pričel razvijati, boste opazili, da vam vaša redna služba stoji na poti pri izpolnjevanju zastavljenih poslovnih ciljev. Nič zato, saj je to praktično definicija »polovičnega« podjetnika.

5. Stvar vzemite resno

Glede na to, da bo po vsej verjetnosti napredek zelo počasen (saj boste za vsak korak potrebovali veliko več časa), to še ne pomeni, da ste kaj manj resni glede podjetništva. Zavedati se morate, da je podjetništvo vaš dolgoročen cilj.

Nikar se ne pustite prepričevati, da je vaš posel zaradi počasnega tempa kaj manj resen kot ostali.

6. Naredite si načrt »zasilnega izhoda«

Ta točka ni obvezna. V kolikor želite, si naredite načrt »zasilnega izhoda«, ni pa ga nujno imeti.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje