Podjetnik zaprl vrata kriminalu

Avtor — 22.03.2010
Pred nekaj leti je Greg Whisenant nevede odprl vrata svojega stanovanjskega bloka kriminalcu in rezultati so bili katastrofalni. Kar lepo število njegovih sosedov je bilo oropanih. Njegova napaka ga je navdihnila in ustvaril je spletno stran, ki deli informacije z lokalno policijo. Razvila se je v eno izmed najhitreje rastočih kartografskih storitev v ZDA.
Podjetnik zaprl vrata kriminalu

(slika: http://www.business-opportunities.biz)

Lastnik strani CrimeReports.com pravi, da nikoli ni bil pretirano zaskrbljen zaradi svoje varnosti in se ni bojeval proti kriminalu. A poizkusil je in vsi so bili navdušeni. Sprva je njegova spletna stran služila kot dovršen email sistem, ki je mestni upravi omogočal, da pošilja lokalizirana opozorila članom, ki so se prijavili v sistem. Policijski oddelki so se lahko registrirali zastonj. 

Danes CrimeReports z lokalnimi kriminalnimi kartografskimi podatki oskrbuje kar 750 policijskih oddelkov, ki vključujejo mesta kot sta San Francisco in Boston ter celotni državi Maryland in Utah.  

Člani mesečno plačujejo od 100 do 200 dolarjev za podatke o umorih, vlomih, krajah avtomobilov in drugih kriminalnih dejanjih, ki se nanašajo na njihovo območje. Podjetje ima celo priročno iPhone aplikacijo in ponuja policijske notranje analitike za dodatno mesečno ceno od 300 do 1000 dolarjev. 

 

Vir: Business Opportunities

Oznake: