Podjetnik zaprl vrata kriminalu

Pred nekaj leti je Greg Whisenant nevede odprl vrata svojega stanovanjskega bloka kriminalcu in rezultati so bili katastrofalni. Kar lepo število njegovih sosedov je bilo oropanih. Njegova napaka ga je navdihnila in ustvaril je spletno stran, ki deli informacije z lokalno policijo. Razvila se je v eno izmed najhitreje rastočih kartografskih storitev v ZDA.
Podjetnik zaprl vrata kriminalu

(slika: http://www.business-opportunities.biz)

Lastnik strani CrimeReports.com pravi, da nikoli ni bil pretirano zaskrbljen zaradi svoje varnosti in se ni bojeval proti kriminalu. A poizkusil je in vsi so bili navdušeni. Sprva je njegova spletna stran služila kot dovršen email sistem, ki je mestni upravi omogočal, da pošilja lokalizirana opozorila članom, ki so se prijavili v sistem. Policijski oddelki so se lahko registrirali zastonj. 

Danes CrimeReports z lokalnimi kriminalnimi kartografskimi podatki oskrbuje kar 750 policijskih oddelkov, ki vključujejo mesta kot sta San Francisco in Boston ter celotni državi Maryland in Utah.  

Člani mesečno plačujejo od 100 do 200 dolarjev za podatke o umorih, vlomih, krajah avtomobilov in drugih kriminalnih dejanjih, ki se nanašajo na njihovo območje. Podjetje ima celo priročno iPhone aplikacijo in ponuja policijske notranje analitike za dodatno mesečno ceno od 300 do 1000 dolarjev. 

 

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje