Podjetniška literatura, ki je ne smete spregledati

Avtor — 24.10.2015
Branje je pomemben vir novih informacij, česar se večina najuspešnejših podjetnikov še kako dobro zaveda, zato v svoj vsakdanjik pogosto vključijo tudi tovrsten način izobraževanja. Predstavljamo vam seznam nekaterih odličnih knjig, ki jih lahko najdete tudi v naši MP knjižnici.
Podjetniška literatura, ki je ne smete spregledati

Podjetniška literatura, ki je ne smete spregledati

1. Ashlee Vance: “Elon Musk”

Elon Musk, multimilijonar, ki je obogatel s podjetji SpaceX, PayPal in Tesla Motors, velja za izjemnega inovatorja in vizionarja. V knjižni uspešnici z naslovom, ki nosi njegovo ime, napisal pa jo je Bloombergov novinar Ashlee Vance, boste spoznali, kakšen je njegov vsakdanjik in kako vpliva na življenja svojih najbližjih.

2. Tim Ferris: “The 4-Hour Workweek”

Prva knjiga Tima Ferrisa, ki je na knjižne police prišla leta 2007, je bila prodana v več kot milijon izvodih. V njej Ferris predstavi trike, s katerimi lahko podjetniki izboljšate svojo produktivnost, povečate svojo učinkovitost in svoje – tako zasebno kot tudi poslovno – življenje vodite kvalitetneje.

3. Dan Ariely: “Predictably Irrational”

Že nekaj let gradimo eno izmed bolj obsežnih specializiranih podjetniških knjižnic pri nas: MP knjižnica >>

Ne glede na to, ali se lotevate ustanovitve podjetja ali pa iščete drugačno kariero: v vsakem primeru boste morali poznati kompleksno področje človekovega obnašanja. In prav v knjižni uspešnici Dana Arielyja boste spoznali prav najpomembnejše skrivnosti iz tega področja.

4. Walter Isaacson: “Steve Jobs”

Steve Jobs, soustanovitelj in izvršni direktor Appla, se je s svojimi poslovnimi odločitvami tekom svoje podjetniške kariere vpisal med prave legende. V biografiji, ki jo je spisal Walter Isaacson, boste spoznali dve plati Jobsa: navdihujočega vizionarja na eni strani ter neizprosnega poslovneža na drugi.

5. Stephen R. Covey: “The 7 Habits of Highly Effective People”

Knjiga Stephena R. Coveya je ena izmed tistih, h katerim se je vredno vračati in jo od časa do časa prebrati ponovno. Sedem ključnih navad, ki odlikujejo vse najučinkovitejše ljudi, namreč lahko pomaga tudi vam, da spremenite tok svojega življenja in postanete bolj uspešni v vsem, kar počnete. 

Skupna lastnost večine uspešnih ljudi je, da preberejo veliko knjig. Večino knjig preberemo enkrat, potem pa se nam prašijo v omari. MP knjižnica je rešitev za ta problem, hkrati pa vam postreže z mnogimi predlogi za branje kakovostnih besedil >>

Oznake: