Podjetniška miselnost malo drugače

Vsako podjetje potrebuje pametne glave. Preberite si nekaj besed o vlaganju v zaposlene in o pravilnem vodenju tega najpomembnejšega dejavnika vašega podjetja.
Podjetniška miselnost malo drugače

International service group.

Vsako podjetje potrebuje pametne glave! Čeprav gre za WIN-WIN projekt, se pomembnosti in odgovornosti vlaganja v zaposlene in ravnanja z ljudmi pri delu zaveda le peščica podjetij. Zraven strateških, vodstvenih in kontrolnih funkcij je za vsako organizacijo pomembno, da ima skupen cilj, h kateremu so usmerjena dejanja vseh zaposlenih. Govorimo o vizijah, vodilih in strategijah podjetja. Vsak vrh podjetja potrebuje zraven jasno zastavljenih ciljev tudi zemljevid in določeno pot za dosego tega cilja, ne glede na to, kaka je osnovna organizacijska struktura.

Zaposleni pa potrebujejo za uspešno realizacijo usmerjevalno komunikacijo. Vizije, vodila in strategije so najpomembnejši elementi za orientacijo v vsakdanjem delovniku, saj pomagajo sprejemati boljše odločitve. V ospredju je proces sistematičnega sprejemanja in implementacije vizije in identitete podjetja, načina vodenja in drugih funkcij v podjetju, usmeritve podjetja na organizacijske enote, položaja na trgu in s tem povezanih strategij.

Uspešen vodja sodelavce vzpodbuja, razvija in dobro vodi. Dobro vodenje v praksi pomeni:

– Situacijsko obnašanje vodilne osebe

– Ciljno in kritično pogovarjanje

– Postavljanje prioritet in vzorov

– Razvoj kompetenc v smeri kvalitetnega razvoja kvalifikacij in dela

– Razgovori s sodelavci z uporabo vzorca in tehnike

– Osnove psihologije in analiza obnašanja

– Vodja kot trener: uporaba primernega orodja in tehnike

– Uspešna komunikacija

– Izvajanje skozi dinamičnost skupine.

Interno vlaganje v kader omogoča varno prihodnost podjetja. Zaposlene je potrebno motivirati, da se identificirajo s podjetjem. Vodilna oseba pa mora predstavljati v času pozitivnih sprememb njihov podporni steber. Potreben je proaktivni in odgovorni pristop do lastnega razvoja in razvoja zaposlenih. S t.i. Development centrom kot postopkom ugotavljanja potencialov, prednosti in slabosti zaposlenih, je omogočena individualna ocena, ki služi podjetju kot instrument kontrole razvoja ter ukrep razvijanja kadrov, posamezniku pa nudi samospoznanje o lastnem napredku.

Znotraj procesa uresničevanja ciljev in vizij podjetja je potrebno strukturirano reševanje konfliktov, saj nerešeni konflikti zavirajo uspešno sodelovanje, ker ohromijo obe strani in delujejo moteče na celotno okolje. Ne zavirajo le razvoja potencialov, temveč zahtevajo veliko delovnega časa in tako ustvarjajo velik strošek podjetja. V iskanju konstruktivne rešitve konflikta je velikokrat potreben zunanji svetovalec kot mediator, ki posreduje med sprtima poloma.

Pomembno je, da je rešitev hitra in trajna. Ne posega se v vprašanje krivde, ampak se določi pot za prihodnost, da do takih konfliktov več ne prihaja. Proces mediacije poteka v naslednjih korakih: izlušči se tema obravnave, povpraša se po pozicijah in interesih, zbere se možne rešitve in realne rezultate, v končni fazi se določi rešitev in konkretna pravila.

 

Članek je prispevala univ. dipl. pravnica Tjaša Makoter iz našega partnerskega podjetja ISG.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje