Podjetniška pomlad

Avtor — 08.03.2007

Ne vem ali je to zato, ker se tega sedaj, ko sem v teh vodah bolj zavedam, ali je preprosto res: Letošnja pomlad je polna različnih dogodkov povezanih s podjetništvom! Tudi Zavod mladi podjetnik stopa v vode organizacije dogodkov, zato vas vabim, da se nam pridružite na otvoritvenem.

Podjetniška pomlad

Pridete na prvi MladiPodjetnik.si dogodek?

 

Prvi dogodek, ki ga bom omenil je, logično, predavanje na temo Tehnološki Management. Je prvi dogodek, ki ga organiziramo mi, MladiPodjetnik.si! Poslušali boste o smernicah razvoja v podjetju Akrapović, kaj obsega delo projektnega vodje v razvojnem oddelku ter za konec kratka predstavitev mednarodnega rednega magistrskega študija IMB, smer Tehnološki management. Dogodek bo naslednji torek, 13. 3. 2007, ob 18ih v predavalnici 3 na Fakulteti za Elektrotehniko, Tržaška 25.

To bo le prvi izmed serije dogodkov MladiPodjetnik.si, saj bosta “naša” tudi sledeča 2 torka, 20. in 27. marca, kjer bomo na predavanjih gostili podjetje Parsek in Ljubljanski Univerzitetni Inkubator. Na tretjem dogodku, torej 27. marca, bo še uradna otvoritev portala, s pogostitvijo in druženjem.

Le nekaj dni po omenjenih dogodkih študentsko društvo AISEC organizira mednarodno konferenco Enpro Conference. Tuji in domači študentje se bomo soočili z reševanjem realnih problemov v današnjem poslovnem svetu. Skozi razne simulacije bomo razvijali poslovne ideje in s tem tudi naš potencial. Neformalni del konference (večerje, odmori, …) bo namenjen navezovanju stikov s poslovneži in študenti iz tujine, ki imajo podoben ali pa čisto drugačen pogled na poslovni svet.

Pa se vrnimo nazaj na bolj bližnjo prihodnost, bolj natančno 12. 3. 2007. LUI takrat organizira tako imenovani Match-making. V sodelovanju z GZS, za študente pripravljajo konkretne sestanke s tehnološko usmerjenimi slovenskimi podjetji, ki bodo že ob prijavi na dogodek izrazila željo po njihovem znanju.

Za konec naj omenim še okroglo mizo, ki jo pripravlja še eno študentsko društvo, tokrat Management Group, in sicer na temo Kako kot ženska uspeti v poslovnem svetu. Udeležba je vsekakor priporočljiva za vse ženske, ki bodo dobile koristne nasvete, kako uspeti kot ženska v poslovnem svetu in za moške, da se bodo znali ubraniti pohoda žensk.

 

Prepričan sem, da se bomo videli vsaj na nekaterih dogodkih in se tudi osebno spoznali!