Podjetniška potrpežljivost = uspeh

Avtor — 26.08.2014
Če bi sestavljali seznam podjetniških vrlin, bi vanj vključili lastnosti, kot so vizionarstvo, pogum in organiziranost, zagotovo pa tu ne bi našli potrpežljivosti, saj ta pogosto ni zapisana v dedni zapis podjetnika. A kot kažejo izkušnje najuspešnejših podjetnikov, bi morala biti.
Podjetniška potrpežljivost = uspeh

Podjetniška potrpežljivost = uspeh (Vir slike: Freeimages.com)

Med vsemi ljudmi so prav podjetniki tisti, ki niso naklonjeni čakanju na nove izume, ki jih bo nekdo drug predstavil svetu in uporabnikom olajšal delo. Raje ukrepajo in inovacije kar sami predstavijo svetu.

Nestrpnost je tako že skorajda pravilo, ki spremlja mnoge podjetnike, a kot kaže, ne najuspešnejših, saj so se ti tekom svoje kariere že naučili, da bližnjice v podjetništvu ne obstajajo in da mora od ustanovitve podjetja pa do uspeha na tržišču preteči določen čas.

Ko ustanovite podjetje in pričnete s poslovanjem, nikoli ne smete pričakovati takojšnjega uspeha. Potrebovali boste precej časa, da si boste zgradili bazo stalnih kupcev, pri tem pa bo potrpežljivost igrala ključno vlogo, da ne boste odnehali prehitro. Vedeti morate, da je večina podjetij, ki so “uspela čez noč”, pred tem vložila veliko dela, da so zgradila dovolj trdne temelje, ki so jim nato omogočali hitro in uspešno rast. Še posebej to velja za podjetja, ki se ukvarjajo s spletno dejavnostjo.

Gradnje podjetja se lotite premišljeno in sistematično. V pomoč pri tem vam je lahko dobro spisan poslovni načrt. Čas po ustanovitvi podjetja nikakor ne sme biti zgolj trošenje časa, denarja in energije. Uspešni podjetniki so ugotovili, da vsako obdobje pred rastjo zaznamuje trdo delo podjetniške ekipe, šele na koncu pa sledi nagrada.

Včasih je pot do uspeha še posebej dolgotrajna in podjetnik začne postajati pesimističen. V tem primeru se je dobro posvetovati z drugimi, izkušenejšimi podjetniki, ki bodo znali oceniti, ali je pred podjetjem svetla prihodnost, ali pa je morda bolje, da se zgodba tu zaključi. Morda pa boste izvedeli, da morate le spremeniti katerega izmed postopkov poslovanja in kmalu boste prejeli opazne rezultate.

Vir: Age of The Customer

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje