Podjetniške knjige, ki jih ne smete spregledati

Avtor — 13.08.2016
Številni podjetniki, ki so se že dokazali z uspehom v poslovnem svetu, svojim manj izkušenim kolegom svetujejo, da se lotijo branja knjig. Na ta način si lahko razširijo obzorja, predvsem pa v kratkem času pridobijo pomembno znanje z najrazličnejših poslovnih področij.
Podjetniške knjige, ki jih ne smete spregledati

Podjetniške knjige, ki jih ne smete spregledati (Vir slike: Pixabay.com)

V knjigah se skriva bogato znanje. V kolikor ste mladi podjetnik, ki še nima bogatih izkušenj s podjetništvom, boste na ta način najlažje in najhitreje prišli do znanja, s katerim boste lahko ustvarili podjetje z dobrimi temelji.

Če bi se radi lotili branja, a ne veste, katero knjigo izbrati, smo vam v pomoč pripravili seznam nekaterih dobrih knjig.

Bold: How to Go Big, Create Wealth and Impact the World (avtorja: Peter H. Diamandis in Steven Kotler)

Diamandisov in Kotlerjev vodič do bogastva je navdušil mnoge. V prvem delu se osredotoči na tehnologije, ki so zaznamovale najuspešnejša podjetja na svetu in jim omogočila, da se povzpnejo na vrh lestvic najbogatejših podjetij. Drugi del je namenjen psihološki analizi nekaterih najuspešnejših podjetnikov: Larryja Pagea, Elona Muska, Richarda Bransona in Jeffa Bezosa, zaključek pa omogoči vpogled v nekatere prakse, ki posamezniku pomagajo pri tem, da doseže zastavljene cilje.

Agile Product Management with Scrum: Creating Products that Customers Love (avtor: Roman Pichler)

Knjiga o agilnem produktnem managementu je nepogrešljiv priročnik za vsakega podjetnika, ki se ukvarja z razvojem produktov. Pichler v njej preko primerov iz resničnega sveta prikaže nekatere najučinkovitejše taktike za uspešen razvoj produktov, pojasni vlogo razvijalca produkta ter poleg tega poda še smernice za izdelavo pravilnega delovnega urnika in razporeditve denarnih sredstev, da je delo v mladem podjetju še učinkoviteje. 

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business (avtor: Charles Duhigg)

Pulitzerjev nagrajenec Duhigg nas v svoji knjižni uspešnici popelje po poti znanstvenih dognanj o človekovih navadah. Prebrano vam bo predstavilo popolnoma nov vpogled v človeško naravo, ugotovili pa boste tudi, da imajo mnogi ljudje precej večji potencial, kot ga izkoristijo. Povsem verjetno je, da ste med njimi tudi vi, a ko boste ugotovili, da lahko z že manjšo spremembo navad spremenite svoje življenje, se vam bo odprl nov svet.

Te in podobne odlične podjetniške knjige si lahko izposodite v okviru MP knjižnice >>

Oznake: