Podjetniški inkubatorji in razvoj

Podjetniški inkubatorji podjetnikom nudijo začetno podporo pri poslovanju in jih s pomočjo mentorstva, financiranja in cenejših poslovnih prostorov usposabljajo za uspešno poslovanje. Pomagajo tudi pri ustvarjanju novih delovnih mest, zato je njihov razvoj v porastu.
Podjetniški inkubatorji in razvoj

Ustanovite podjetje s pomočjo podjetniškega inkubatorja.

Podjetniški inkubatorji so se prvič pojavili v petdesetih letih prejšnjega stoletja in so kljub nekaterim vzponom in padcem letos ponovno zaživeli. Ker se v kriznih obdobjih veliko ljudi odloči za podjetništvo, je sedaj pravi čas za razvoj inkubatorjev, njihova širitev na odročne dele pa vzpodbuja regionalno gospodarstvo.

Tako je v ZDA predsednik Obama namenil razvoju tovrstnih organizacij 250 milijonov dolarjev letno, saj s tem želi povečati število delovnih mest, inovacij in vzpodbuditi specializiran razvoj regij. Vzor je lahko tehnološka regija Silicon Valley, ki se je prav tako razvila s pomočjo inkubatorjev.

Večina ameriških inkubatorjev posluje na podlagi neprofitnega modela Elvis-era, kjer pridobivajo sredstva od mest, gospodarskih zbornic in univerz ter jih porabljajo za usposabljanje in pomoč podjetnikom. V zameno za pomoč navadno zahtevajo kasnejše sodelovanje podjetnikov pri programih mentorstva, njihove podatke o poslovanju in podobno.

Obstajajo različne oblike inkubatorjev od dotcom inkubatorjev, ki niso več tako aktualni, do novejših pospeševalnih inkubatorjev, ki pomagajo mladim podjetjem pri iskanju dobro usposobljenih vodilnih kadrov in sredstev, v zameno pa zahtevajo delež v podjetju (primer je npr. Y Combinator). Na voljo so tudi univerzitetni inkubatorji, kot je San Diego Connect iz Kalifornije, ki pomagajo diplomatom in drugim podjetnikom pri prenašanju znanja v prakso in mreženju. Razvili so tudi Global Connect, ki svetuje podjetjem iz drugih celin pri ustanavljanju inkubatorjev po modelu iz San Diega. Vzpodbujajo perspektivne dejavnosti povezane s tehnologijo, medicino, varovanjem okolja in so navadno dobro opremljeni.

Inkubatorji so dragocen del gospodarstva, saj mladim podjetnikom nudijo cenejše ali brezplačne poslovne prostore, različna izobraževanja in storitve, pomagajo z mentorstvom pri iskanju kapitala in razvoju podjetja, poleg tega pa ustvarjajo tudi nova delovna mesta. Kar nekaj jih obstaja tudi v Sloveniji.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje