Podjetniški inkubatorji in razvoj

Podjetniški inkubatorji podjetnikom nudijo začetno podporo pri poslovanju in jih s pomočjo mentorstva, financiranja in cenejših poslovnih prostorov usposabljajo za uspešno poslovanje. Pomagajo tudi pri ustvarjanju novih delovnih mest, zato je njihov razvoj v porastu.
Podjetniški inkubatorji in razvoj

Ustanovite podjetje s pomočjo podjetniškega inkubatorja.

Podjetniški inkubatorji so se prvič pojavili v petdesetih letih prejšnjega stoletja in so kljub nekaterim vzponom in padcem letos ponovno zaživeli. Ker se v kriznih obdobjih veliko ljudi odloči za podjetništvo, je sedaj pravi čas za razvoj inkubatorjev, njihova širitev na odročne dele pa vzpodbuja regionalno gospodarstvo.

Tako je v ZDA predsednik Obama namenil razvoju tovrstnih organizacij 250 milijonov dolarjev letno, saj s tem želi povečati število delovnih mest, inovacij in vzpodbuditi specializiran razvoj regij. Vzor je lahko tehnološka regija Silicon Valley, ki se je prav tako razvila s pomočjo inkubatorjev.

Večina ameriških inkubatorjev posluje na podlagi neprofitnega modela Elvis-era, kjer pridobivajo sredstva od mest, gospodarskih zbornic in univerz ter jih porabljajo za usposabljanje in pomoč podjetnikom. V zameno za pomoč navadno zahtevajo kasnejše sodelovanje podjetnikov pri programih mentorstva, njihove podatke o poslovanju in podobno.

Obstajajo različne oblike inkubatorjev od dotcom inkubatorjev, ki niso več tako aktualni, do novejših pospeševalnih inkubatorjev, ki pomagajo mladim podjetjem pri iskanju dobro usposobljenih vodilnih kadrov in sredstev, v zameno pa zahtevajo delež v podjetju (primer je npr. Y Combinator). Na voljo so tudi univerzitetni inkubatorji, kot je San Diego Connect iz Kalifornije, ki pomagajo diplomatom in drugim podjetnikom pri prenašanju znanja v prakso in mreženju. Razvili so tudi Global Connect, ki svetuje podjetjem iz drugih celin pri ustanavljanju inkubatorjev po modelu iz San Diega. Vzpodbujajo perspektivne dejavnosti povezane s tehnologijo, medicino, varovanjem okolja in so navadno dobro opremljeni.

Inkubatorji so dragocen del gospodarstva, saj mladim podjetnikom nudijo cenejše ali brezplačne poslovne prostore, različna izobraževanja in storitve, pomagajo z mentorstvom pri iskanju kapitala in razvoju podjetja, poleg tega pa ustvarjajo tudi nova delovna mesta. Kar nekaj jih obstaja tudi v Sloveniji.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje