Podjetniški trendi v letu 2010

Porast domačega podjetništva je dolgoročen trend, ki se bo nadaljeval tudi v naslednjem desetletju. Kateri trendi bodo v letu 2010 zaznamovali področje domačega podjetništva si preberite v nadaljevanju.
Podjetniški trendi v letu 2010

Leto 2010 bo med drugim zaznamovalo mobilno računalništvo.(vir: cleanculture.com)

V letu 2010 bodo področje domačega podjetništva zaznamovali naslednji trendi:

1. Omejeno število delovnih mest: Kljub znakom gospodarskega okrevanja bodo tudi v letu 2010 možnosti tradicionalne zaposlitve omejene, zato se bodo mnogi odločili za ustanovitev lastnega podjetja.

2. Varčevanje: Tudi v letošnjem letu bo poudarek na obvladovanju stroškov in denarnih tokov, pri čemer so stroškovne prednosti domačega podjetja očitne.

3. Domača obrt: Vse več podjetnikov se odloča za odprtje domače obrti, pri čemer pogosto upoštevajo zelene trende in s kombiniranjem tradicionalnih metod z digitalno tehnologijo ustvarjajo inovativne proizvode.

4. Računalniški oblaki: Ponujanje IT storitev prek spleta postaja vse pomembnejša podpora poslovanju malih podjetij.

5. Mobilno računalništvo: omogoča podjetnikom stalen stik s svojimi strankami in poslovnimi partnerji, zato bomo v letu 2010 priča porastu povpraševanja po pametnih telefonih, prenosnih računalnikih in mobilnih storitvah.

6. Spletno mreženje: Ne moremo spregledati rastočega pomena spletnega mreženja prek socialnih mrež kot so Facebook, LinkedIn, Twitter, spletnih blogov in ostalih orodij, ki podjetnikom omogočajo spletno izmenjavo mnenj in širitev svojega poslovnega vpliva.

7. Analize: Povečala se bo tudi uporaba prefinjenih vendar enostavnih orodij, za pomoč podjetnikom pri sprejemanju odločitev, vodenju podjetij in trženju.

8. Lokalno usmerjene stranke: Zaradi gospodarskih, demografskih, tehnoloških in okoljskih sprememb, ljudje vse večjo pozornost posvečajo lokalnim podjetjem.

9. Staranje prebivalstva: Rastoče število starostnikov prinaša nove poslovne priložnosti, prav tako pa se bo vse več starejših odločalo za lastna podjetja.

10. Uravnoteženost: Vse več ljudi se osredotoča na iskanje ravnotežja med delom in prostim časom, kar spodbuja tudi ustanavljanje podjetij.

 

Vir: SmallBizTrends

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje