Podjetniški trendi v letu 2010

Porast domačega podjetništva je dolgoročen trend, ki se bo nadaljeval tudi v naslednjem desetletju. Kateri trendi bodo v letu 2010 zaznamovali področje domačega podjetništva si preberite v nadaljevanju.
Podjetniški trendi v letu 2010

Leto 2010 bo med drugim zaznamovalo mobilno računalništvo.(vir: cleanculture.com)

V letu 2010 bodo področje domačega podjetništva zaznamovali naslednji trendi:

1. Omejeno število delovnih mest: Kljub znakom gospodarskega okrevanja bodo tudi v letu 2010 možnosti tradicionalne zaposlitve omejene, zato se bodo mnogi odločili za ustanovitev lastnega podjetja.

2. Varčevanje: Tudi v letošnjem letu bo poudarek na obvladovanju stroškov in denarnih tokov, pri čemer so stroškovne prednosti domačega podjetja očitne.

3. Domača obrt: Vse več podjetnikov se odloča za odprtje domače obrti, pri čemer pogosto upoštevajo zelene trende in s kombiniranjem tradicionalnih metod z digitalno tehnologijo ustvarjajo inovativne proizvode.

4. Računalniški oblaki: Ponujanje IT storitev prek spleta postaja vse pomembnejša podpora poslovanju malih podjetij.

5. Mobilno računalništvo: omogoča podjetnikom stalen stik s svojimi strankami in poslovnimi partnerji, zato bomo v letu 2010 priča porastu povpraševanja po pametnih telefonih, prenosnih računalnikih in mobilnih storitvah.

6. Spletno mreženje: Ne moremo spregledati rastočega pomena spletnega mreženja prek socialnih mrež kot so Facebook, LinkedIn, Twitter, spletnih blogov in ostalih orodij, ki podjetnikom omogočajo spletno izmenjavo mnenj in širitev svojega poslovnega vpliva.

7. Analize: Povečala se bo tudi uporaba prefinjenih vendar enostavnih orodij, za pomoč podjetnikom pri sprejemanju odločitev, vodenju podjetij in trženju.

8. Lokalno usmerjene stranke: Zaradi gospodarskih, demografskih, tehnoloških in okoljskih sprememb, ljudje vse večjo pozornost posvečajo lokalnim podjetjem.

9. Staranje prebivalstva: Rastoče število starostnikov prinaša nove poslovne priložnosti, prav tako pa se bo vse več starejših odločalo za lastna podjetja.

10. Uravnoteženost: Vse več ljudi se osredotoča na iskanje ravnotežja med delom in prostim časom, kar spodbuja tudi ustanavljanje podjetij.

 

Vir: SmallBizTrends

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje