Podjetniški trendi v letu 2012

Avtor Maja Borštnik — 26.01.2012
Komentiraj!
Novo leto se je že dobro začelo. Porast podjetništva je dolgoročen trend, ki se bo nadaljeval tudi v naslednjem desetletju. Kateri trendi bodo v letu 2012 zaznamovali področje podjetništva si preberite v nadaljevanju.
Podjetniški trendi v letu 2012

Podjetniški trendi v letu 2012 (slika: sxc.hu)

  1. Spletni videoposnetki in filmi. Podatki kažejo, da gledanje filmov in videoposnetnov prek spleta predstavlja več kot polovico vsega spletnega prometa. In kaj to lahko pomeni za vaše poslovanje? Raziskave kažejo, da se prodaja s pomočjo videoposnetkov zviša za kar 30 odstkotkov, zato izkoristite moč spleta in svoje podjetje predstavite s pomočjo krajšega filma. Morda strankam pokažete, kako vaši produkti delujejo, ali pa napravite nekaj poučnih videoposnetkov.
  2. Socialni mediji. Več kot 80 odstotkov ljudi, ki uporablja internet, dnevno pregleduje spletna omrežja kot so Facebook in Twitter. Polovica izmed njih na teh omrežjih sledi določenim blagovnim znamkam in podjetjem. Prav zato je uporaba socialnih medijev ključni element, če želite izboljšati svoje poslovanje in razširiti krog svojih strank.
  3. Osemurni delavniki. Porast uporabe nove tehnologije je ljudem prinesel večjo fleksibilnost in delo je mogoče opravljati kar prek prenosnega računalnika od koderkoli in kadarkoli. Čedalje manj ljudi opravlja delo iz pisarne in pričakovati je, da se bo ta trend še nadaljeval.
  4. Gospodarska kriza. Po uradnih podatkih naj bi se stopnja brezposelnosti nižala, rast BDP je pozitivna, zaupanje potrošnikov se viša, itd. Se morda bližamo koncu gospodarske krize? Če se bo ta trend nadaljeval, lahko zagotovo močno vpliva na vaše poslovanje v letu 2012, zato je spremembe na tem področju vredno opazovati.
  5. Mobilniki. Doba mobilnih telefonov vsekakor dosega svoj vrh. V porastu je prodaja pametnih mobilnikov in aplikacij, veliko pove tudi podatek, da kar 20 odstotkov vsega brskanja po spletu opravimo prek mobilnikov. Manjšim podjetjem lahko porast mobilnosti prinese kar nekaj sprememb: zaposleni bodo dobivali občutek, da lahko delajo kjerkoli in kadarkoli želijo, stranke bodo z vami želele kontaktirati prek mobilnega telefona, slej ko prej boste za vodenje podjetja morali začeti uporabljati mobilne in spletne aplikacije, vaša spletna stran bo morala biti prijazna mobilniku in razmisliti boste morali tudi o mobilnem oglaševanju. A trud se bo vsekakor poplačal.

Vir: USA Today

Prijavi se na e-novice!