Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Pred kratkim je izšla knjiga z naslovom Life entrepreneurs avtorjev C.Gergena in G.Vanoureka, ki govori o tem, da si lahko s podjetniškim odnosom uredimo vsa področja življenja.
Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Tisti, ki delajo s strastjo imajo več možnosti za uspeh.

Knjiga nas popelje na pot spoznavanja svojega bistva in svetuje pri ustvarjanju in uresničevanju vizije posameznika. V njej najdemo intervjuje s 55 podjetniki, ki so uspeli na svoji poti. Vsem je skupna pozitivna naravnanost, ki je potrebna tudi v krizah.

V zgodbah opisanih v knjigi, se dostikrat zgodi, da se za osebo, ki začne uresničevati svojo vizijo, stvari preuredijo tako, da ji nazadnje uspe doseči cilj. Ideja pravi, da če si nečesa strastno želimo, se to nazadnje lahko uresniči. To potrjuje tudi dosti uspešnih podjetnikov, ki so začeli delati nekaj kar jih je veselilo in so uspeli. Za to pa je potrebno tudi trdo delo, ki ga prav vsi poudarjajo. Sicer pa knjiga temelji na osnovi da se življenja lotimo na enak način kot podjetništva.

Podjetniški duh je v kriznih časih pomemben posebno za ljudi, ki so ostali brez dela. Podjetniške lastnosti kot so motiviranost, ambicioznost, samoiniciativnost in sprejemanje tveganj jim pridejo zelo prav, da se podajo na samostojno pot, ki jim omogoča več fleksibilnosti v obliki projektnega in pogodbenega dela.

Nekateri pa menijo, da sedaj ni dober čas za podjetniške začetke in zato niso pripravljeni tvegati, če jim ni potrebno. Vendar se med krizami v gospodarstvih dogajajo spremembe, ki jih podjetniki z dobrimi idejami lahko izkoristijo. Prisotno je sicer tveganje, ki pa se ga lahko omeji z dobro strategijo.

Avtor tudi meni, da se odmikamo od materializma in si vedno bolj želimo nečesa trajnega in izpolnjujočega, kar nudi podjetniška naravnanost.

 

Vir: Statesman

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje