Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Pred kratkim je izšla knjiga z naslovom Life entrepreneurs avtorjev C.Gergena in G.Vanoureka, ki govori o tem, da si lahko s podjetniškim odnosom uredimo vsa področja življenja.
Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Tisti, ki delajo s strastjo imajo več možnosti za uspeh.

Knjiga nas popelje na pot spoznavanja svojega bistva in svetuje pri ustvarjanju in uresničevanju vizije posameznika. V njej najdemo intervjuje s 55 podjetniki, ki so uspeli na svoji poti. Vsem je skupna pozitivna naravnanost, ki je potrebna tudi v krizah.

V zgodbah opisanih v knjigi, se dostikrat zgodi, da se za osebo, ki začne uresničevati svojo vizijo, stvari preuredijo tako, da ji nazadnje uspe doseči cilj. Ideja pravi, da če si nečesa strastno želimo, se to nazadnje lahko uresniči. To potrjuje tudi dosti uspešnih podjetnikov, ki so začeli delati nekaj kar jih je veselilo in so uspeli. Za to pa je potrebno tudi trdo delo, ki ga prav vsi poudarjajo. Sicer pa knjiga temelji na osnovi da se življenja lotimo na enak način kot podjetništva.

Podjetniški duh je v kriznih časih pomemben posebno za ljudi, ki so ostali brez dela. Podjetniške lastnosti kot so motiviranost, ambicioznost, samoiniciativnost in sprejemanje tveganj jim pridejo zelo prav, da se podajo na samostojno pot, ki jim omogoča več fleksibilnosti v obliki projektnega in pogodbenega dela.

Nekateri pa menijo, da sedaj ni dober čas za podjetniške začetke in zato niso pripravljeni tvegati, če jim ni potrebno. Vendar se med krizami v gospodarstvih dogajajo spremembe, ki jih podjetniki z dobrimi idejami lahko izkoristijo. Prisotno je sicer tveganje, ki pa se ga lahko omeji z dobro strategijo.

Avtor tudi meni, da se odmikamo od materializma in si vedno bolj želimo nečesa trajnega in izpolnjujočega, kar nudi podjetniška naravnanost.

 

Vir: Statesman