Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Pred kratkim je izšla knjiga z naslovom Life entrepreneurs avtorjev C.Gergena in G.Vanoureka, ki govori o tem, da si lahko s podjetniškim odnosom uredimo vsa področja življenja.
Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Tisti, ki delajo s strastjo imajo več možnosti za uspeh.

Knjiga nas popelje na pot spoznavanja svojega bistva in svetuje pri ustvarjanju in uresničevanju vizije posameznika. V njej najdemo intervjuje s 55 podjetniki, ki so uspeli na svoji poti. Vsem je skupna pozitivna naravnanost, ki je potrebna tudi v krizah.

V zgodbah opisanih v knjigi, se dostikrat zgodi, da se za osebo, ki začne uresničevati svojo vizijo, stvari preuredijo tako, da ji nazadnje uspe doseči cilj. Ideja pravi, da če si nečesa strastno želimo, se to nazadnje lahko uresniči. To potrjuje tudi dosti uspešnih podjetnikov, ki so začeli delati nekaj kar jih je veselilo in so uspeli. Za to pa je potrebno tudi trdo delo, ki ga prav vsi poudarjajo. Sicer pa knjiga temelji na osnovi da se življenja lotimo na enak način kot podjetništva.

Podjetniški duh je v kriznih časih pomemben posebno za ljudi, ki so ostali brez dela. Podjetniške lastnosti kot so motiviranost, ambicioznost, samoiniciativnost in sprejemanje tveganj jim pridejo zelo prav, da se podajo na samostojno pot, ki jim omogoča več fleksibilnosti v obliki projektnega in pogodbenega dela.

Nekateri pa menijo, da sedaj ni dober čas za podjetniške začetke in zato niso pripravljeni tvegati, če jim ni potrebno. Vendar se med krizami v gospodarstvih dogajajo spremembe, ki jih podjetniki z dobrimi idejami lahko izkoristijo. Prisotno je sicer tveganje, ki pa se ga lahko omeji z dobro strategijo.

Avtor tudi meni, da se odmikamo od materializma in si vedno bolj želimo nečesa trajnega in izpolnjujočega, kar nudi podjetniška naravnanost.

 

Vir: Statesman

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje