Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Pred kratkim je izšla knjiga z naslovom Life entrepreneurs avtorjev C.Gergena in G.Vanoureka, ki govori o tem, da si lahko s podjetniškim odnosom uredimo vsa področja življenja.
Podjetniško razmišljanje na vseh področjih življenja

Tisti, ki delajo s strastjo imajo več možnosti za uspeh.

Knjiga nas popelje na pot spoznavanja svojega bistva in svetuje pri ustvarjanju in uresničevanju vizije posameznika. V njej najdemo intervjuje s 55 podjetniki, ki so uspeli na svoji poti. Vsem je skupna pozitivna naravnanost, ki je potrebna tudi v krizah.

V zgodbah opisanih v knjigi, se dostikrat zgodi, da se za osebo, ki začne uresničevati svojo vizijo, stvari preuredijo tako, da ji nazadnje uspe doseči cilj. Ideja pravi, da če si nečesa strastno želimo, se to nazadnje lahko uresniči. To potrjuje tudi dosti uspešnih podjetnikov, ki so začeli delati nekaj kar jih je veselilo in so uspeli. Za to pa je potrebno tudi trdo delo, ki ga prav vsi poudarjajo. Sicer pa knjiga temelji na osnovi da se življenja lotimo na enak način kot podjetništva.

Podjetniški duh je v kriznih časih pomemben posebno za ljudi, ki so ostali brez dela. Podjetniške lastnosti kot so motiviranost, ambicioznost, samoiniciativnost in sprejemanje tveganj jim pridejo zelo prav, da se podajo na samostojno pot, ki jim omogoča več fleksibilnosti v obliki projektnega in pogodbenega dela.

Nekateri pa menijo, da sedaj ni dober čas za podjetniške začetke in zato niso pripravljeni tvegati, če jim ni potrebno. Vendar se med krizami v gospodarstvih dogajajo spremembe, ki jih podjetniki z dobrimi idejami lahko izkoristijo. Prisotno je sicer tveganje, ki pa se ga lahko omeji z dobro strategijo.

Avtor tudi meni, da se odmikamo od materializma in si vedno bolj želimo nečesa trajnega in izpolnjujočega, kar nudi podjetniška naravnanost.

 

Vir: Statesman

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje