Članek: Podjetništvo - da ali ne?

Avtor Maja Borštnik — 28.11.2011
Komentiraj!
V današnjih turbulentnih in kriznih časih varna služba enostavno ne obstaja več. Prav tako pa je vse manj kariernih priložnosti in možnosti za zaposlitev. Zato vedno več ljudi razmišlja o podjetništvu. In prav je tako.
Članek: Podjetništvo - da ali ne?

Podjetništvo - da ali ne? [članek] (slika: sxc.hu)

Ustanovitev svojega lastnega podjetja je zagotovo ena izmed izjemno pozitivnih priložnosti za vsakega posameznika. Podjetništvo lahko namreč prinese marsikatero nagrado, od možnosti samoaktualizacije, svobode, izbire sodelavcev, dviga samozavesti, pa tudi do potencialnih velikih zaslužkov. Vendar pa je na drugi strani realnost ta, da pot do vseh teh nagrad nikakor ni lahka. Potrebno je veliko truda, odrekanja in nenazadnje tudi sreče, da uspemo v podjetništvu.

Vsak bi moral biti v življenju čim bolj podjeten, pa četudi je zaposlen. Priložnosti je danes izjemno veliko in vedno moramo razmišljati, kaj znamo in lahko ponudimo svetu kot dodano vrednost - pa četudi samo v popoldanskem času. Prav tako bi moral vsak vsaj enkrat v življenju poskusiti s svojim podjetjem, četudi mu ne uspe - za dobro življenjsko izkušnjo. Tisti najbolj ambiciozni pa morajo biti dovolj vztrajni, pa četudi traja desetletja, dokler ne sestavijo svoje sanjske podjetniške zgodbe o uspehu. Vsak, ki je uspel, bo zagotovo potrdil, da ni lahko, vendar se splača.

Več o tem si preberite v članku Podjetništvo - da ali ne? >>

Prijavi se na e-novice!