Podružnica slovenskega podjetja izbrana za eno izmed najinovativnejših podjetij

ISL Online, britanska podružnica podjetja XLAB d.o.o., je bila izbrana za eno izmed 12 najinovativnejših podjetij v Veliki Britaniji, ki nudijo storitve, temelječe na računalništvu v oblaku.
Podružnica slovenskega podjetja izbrana za eno izmed najinovativnejših podjetij

XLAB d.o.o.

ISL Online te dni v Bostonu predstavlja lastno programsko opremo za dostopanje do oddaljenih računalnikov, podporo strankam na daljavo, spletne sestanke in pogovore v živo.

Dogodek, ki se organizira v Bostonu in Silicijevi dolini je namenjen promociji tesnejših poslovnih stikov med vodilnimi britanskimi podjetji, ki delujejo na področju računalništva v oblaku, in njihovimi sorodnimi podjetji v ZDA. Med dvanajstimi najboljšimi britanskimi podjetji, ki se bodo do 17.9. predstavljala v nekaterih ameriških prestolnicah, je tudi britanska podružnica slovenskega podjetja XLAB, ISL Online. ISL Online se bodo sestali z vodilnimi ameriškimi ponudniki informacijske in telekomunikacijske opreme, ki prav tako ponujajo lastne rešitve v oblaku.

O podjetju ISL Online
ISL Online ima skoraj 10 let izkušenj z razvojem storitev, ki temeljijo na računalništvu v oblaku. Pri podjetju so oblikovali lastno mrežo, ki zagotavlja neprestan dostop do oddaljenega računalnika in spletno sestankovanje več kot 80.000 poslovnim uporabnikom po celem svetu. Omrežna arhitektura temelji na porazdeljeni bazi podatkov in vsebuje mehanizme za uravnoteženo geografsko porazdelitev sej. Podjetje večinoma nudi lastno programsko opremo kot storitev (SaaS), in sicer kot letno naročnino. Kot edini ponudnik na trgu pa tudi omogoča stranki, da postavi lasten »omrežni oblak«, neodvisen od matičnega podjetja (Premium Strežniška licenca). Stranka poveže dva ali več strežnikov v poslovno spletno komunikacijsko omrežje, ki podjetju zagotavlja nemoteno uporabo storitev podjetja ISL Online. Tovrstna programska oprema je namenjena tako majhnim in srednje velikim podjetja kot tudi globalnim korporacijam. Uporabniki programske opreme so tudi svetovno priznana podjetja, kot so Konica Minolta, Canon, Intersport, Raiffeisen bank in Daihatsu Motors.

O podjetju XLAB
Podjetje XLAB d.o.o. je pridruženi član Tehnološkega parka Ljubljana. Podjetje je bilo že večkrat nominirano za eno izmed najinovativnejših v Sloveniji. Podjetje XLAB d.o.o. je prisotno tudi na globalnem trgu, s storitvami poslovnih rešitev za internetno komunikacijo ISL Online. Poslovne rešitve podjetja nudijo najrazličnejšim podjetjem in tudi posameznikom, nudijo enostaven vendar varen način dostopa do oddaljenega računalnika in sodelovanje s strankami, partnerji ter zaposlenimi v realnem času.

 

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Oznake: