Poenostavljene e-knjigovodske kartice, sprememba pobotov in dobropisi za obresti

DURS bo na podlagi predlogov davčnih zavezancev izvedel dodatno poenostavitev e-knjigovodske kartice, ki bo po novem vsebovala zgolj podatke in informacije, ki so za uporabnika ključne. DURS se je za ta korak odločil, ker bo tako omenjena e-kartica preglednejša in uporabnikom bolj prijazna.

E-knjigovodse kartice

Morebitne podrobnosti v zvezi s knjigovodskim stanjem, ki na e-knjigovodski kartici ne bodo vidne, bodo lahko davčni zavezanci, kot tudi do sedaj, urejali na svojih davčnih uradih.

Zavezance DURS poziva naj plačujejo na pravilne vplačilne račune in s pravilnimi sklici. Avtomatske pobote bodo spremenili tako, da jih bodo na DURSu izvajali le v primeru, ko bo zavezanec vplačeval dajatve s splošnim sklicem in ne bo specificiral, katero dajatev plačuje ter v primerih vračil davkov.

Za obračunane zamudne obresti bodo izdani dobropisi

Zaradi velikega števila napačnih vplačil na prehodne davčne podračune 846 po 1.10. 2011 je prišlo pri urejanju stanj do daljših časovnih zamikov med plačili zavezancev in evidentiranjem v poslovne knjige, za kar so bile obračunane zamudne obresti. DURS bo knjigovodska stanja korigiral z izdajo dobropisov na obračunane obresti.

Kdaj bomo poenostavljene e-knjigovodske kartice lahko uporabljali?

V Davčni upravi RS se trudijo, da bi novosti zaživele čim prej, točnega datuma pa za enkrat še niso sporočili.

Vir: durs.gov.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje