Poenostavljene e-knjigovodske kartice, sprememba pobotov in dobropisi za obresti

DURS bo na podlagi predlogov davčnih zavezancev izvedel dodatno poenostavitev e-knjigovodske kartice, ki bo po novem vsebovala zgolj podatke in informacije, ki so za uporabnika ključne. DURS se je za ta korak odločil, ker bo tako omenjena e-kartica preglednejša in uporabnikom bolj prijazna.

E-knjigovodse kartice

Morebitne podrobnosti v zvezi s knjigovodskim stanjem, ki na e-knjigovodski kartici ne bodo vidne, bodo lahko davčni zavezanci, kot tudi do sedaj, urejali na svojih davčnih uradih.

Zavezance DURS poziva naj plačujejo na pravilne vplačilne račune in s pravilnimi sklici. Avtomatske pobote bodo spremenili tako, da jih bodo na DURSu izvajali le v primeru, ko bo zavezanec vplačeval dajatve s splošnim sklicem in ne bo specificiral, katero dajatev plačuje ter v primerih vračil davkov.

Za obračunane zamudne obresti bodo izdani dobropisi

Zaradi velikega števila napačnih vplačil na prehodne davčne podračune 846 po 1.10. 2011 je prišlo pri urejanju stanj do daljših časovnih zamikov med plačili zavezancev in evidentiranjem v poslovne knjige, za kar so bile obračunane zamudne obresti. DURS bo knjigovodska stanja korigiral z izdajo dobropisov na obračunane obresti.

Kdaj bomo poenostavljene e-knjigovodske kartice lahko uporabljali?

V Davčni upravi RS se trudijo, da bi novosti zaživele čim prej, točnega datuma pa za enkrat še niso sporočili.

Vir: durs.gov.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje