Poenostavljene e-knjigovodske kartice, sprememba pobotov in dobropisi za obresti

DURS bo na podlagi predlogov davčnih zavezancev izvedel dodatno poenostavitev e-knjigovodske kartice, ki bo po novem vsebovala zgolj podatke in informacije, ki so za uporabnika ključne. DURS se je za ta korak odločil, ker bo tako omenjena e-kartica preglednejša in uporabnikom bolj prijazna.

E-knjigovodse kartice

Morebitne podrobnosti v zvezi s knjigovodskim stanjem, ki na e-knjigovodski kartici ne bodo vidne, bodo lahko davčni zavezanci, kot tudi do sedaj, urejali na svojih davčnih uradih.

Zavezance DURS poziva naj plačujejo na pravilne vplačilne račune in s pravilnimi sklici. Avtomatske pobote bodo spremenili tako, da jih bodo na DURSu izvajali le v primeru, ko bo zavezanec vplačeval dajatve s splošnim sklicem in ne bo specificiral, katero dajatev plačuje ter v primerih vračil davkov.

Za obračunane zamudne obresti bodo izdani dobropisi

Zaradi velikega števila napačnih vplačil na prehodne davčne podračune 846 po 1.10. 2011 je prišlo pri urejanju stanj do daljših časovnih zamikov med plačili zavezancev in evidentiranjem v poslovne knjige, za kar so bile obračunane zamudne obresti. DURS bo knjigovodska stanja korigiral z izdajo dobropisov na obračunane obresti.

Kdaj bomo poenostavljene e-knjigovodske kartice lahko uporabljali?

V Davčni upravi RS se trudijo, da bi novosti zaživele čim prej, točnega datuma pa za enkrat še niso sporočili.

Vir: durs.gov.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje