Poiščite podjetnika v sebi

Si želite postati podjetnik, toda niste prepričani, da imate dovolj talenta? Michael E. Gerber, legendarni podjetnik, ki je v 25 letih pomagal več kot 70 tisočim podjetjem po vsem svetu, meni, da podjetniško znanje še nikomur ni bilo položeno v zibko in, da se podjetništva lahko nauči vsak.
Poiščite podjetnika v sebi

Poiščite podjetnika v sebi (Vir slike: sxc.hu)

Michael E. Gerber se dobro zaveda, da obstajajo izredno talentirani ljudje, kot so Steve Jobs, Bill Gates in Anita Roddick, toda meni, da ima prav vsak izmed nas v sebi dobre predispozicije, da postane odličen podjetnik.

Kot pravi, je problem predvsem v tem, da v svetu podjetništva veljajo trdno zasidrani miti o tem, da je za dobro poslovanje startupa nujno potrebna oseba z veliko talenta, s katerim se je že rodila, to pa od vstopa v podjetništvo odvrača številne posameznike, ki bi s svojimi inovacijami prav gotovo spremenili svet, kot ga poznamo danes.

Gerber, poslovnež z več kot 25 letnimi izkušnjami v svetu podjetništva, ki je s svojim podjetjem, imenovanim Michael E. Gerber Companies, pomagal več kot 70 tisočim startupom po vsem svetu, je prepričan, da lahko vsakdo poišče podjetnika v sebi. Toda pri tem je nujno, da se oseba prepusti domišljiji in ugotovi, kje se s svojim novim podjetjem vidi čez nekaj let. 

Po njegovem mnenju morate definirati štiri stvari, še preden se lotite ustanovitve podjetja. To so: sanje, ki predstavljajo višji in dolgoročnejši cilj, ki ga želite s podjetjem uresničiti; vizija, ki predstavlja mehanizem, skozi katerega boste uresničili svoje sanje; namen, ki ga boste najlažje ugotovili tako, da si zastavite vprašanje: “Zakaj in za koga bom zgradil podjetje?“; ter misija, ki natančno definira vse zadolžitve, ki jih je potrebno uspešno opraviti, da boste uspešno sledili svojim sanjam. 

Priporočamo branje članka: Ustanovitev podjetja >>

Ko boste natančno razjasnili svoje sanje ter ugotovili vizijo, namen in misijo svojega novega podjetja, boste v sebi nevede prebudili podjetnika in takrat boste natančno vedeli, kakšen mora biti vaš naslednji korak. In takrat se lahko začne vaša podjetniška pot!

Vir: Inc.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje