Poiščite podjetnika v sebi

Si želite postati podjetnik, toda niste prepričani, da imate dovolj talenta? Michael E. Gerber, legendarni podjetnik, ki je v 25 letih pomagal več kot 70 tisočim podjetjem po vsem svetu, meni, da podjetniško znanje še nikomur ni bilo položeno v zibko in, da se podjetništva lahko nauči vsak.
Poiščite podjetnika v sebi

Poiščite podjetnika v sebi (Vir slike: sxc.hu)

Michael E. Gerber se dobro zaveda, da obstajajo izredno talentirani ljudje, kot so Steve Jobs, Bill Gates in Anita Roddick, toda meni, da ima prav vsak izmed nas v sebi dobre predispozicije, da postane odličen podjetnik.

Kot pravi, je problem predvsem v tem, da v svetu podjetništva veljajo trdno zasidrani miti o tem, da je za dobro poslovanje startupa nujno potrebna oseba z veliko talenta, s katerim se je že rodila, to pa od vstopa v podjetništvo odvrača številne posameznike, ki bi s svojimi inovacijami prav gotovo spremenili svet, kot ga poznamo danes.

Gerber, poslovnež z več kot 25 letnimi izkušnjami v svetu podjetništva, ki je s svojim podjetjem, imenovanim Michael E. Gerber Companies, pomagal več kot 70 tisočim startupom po vsem svetu, je prepričan, da lahko vsakdo poišče podjetnika v sebi. Toda pri tem je nujno, da se oseba prepusti domišljiji in ugotovi, kje se s svojim novim podjetjem vidi čez nekaj let. 

Po njegovem mnenju morate definirati štiri stvari, še preden se lotite ustanovitve podjetja. To so: sanje, ki predstavljajo višji in dolgoročnejši cilj, ki ga želite s podjetjem uresničiti; vizija, ki predstavlja mehanizem, skozi katerega boste uresničili svoje sanje; namen, ki ga boste najlažje ugotovili tako, da si zastavite vprašanje: “Zakaj in za koga bom zgradil podjetje?“; ter misija, ki natančno definira vse zadolžitve, ki jih je potrebno uspešno opraviti, da boste uspešno sledili svojim sanjam. 

Priporočamo branje članka: Ustanovitev podjetja >>

Ko boste natančno razjasnili svoje sanje ter ugotovili vizijo, namen in misijo svojega novega podjetja, boste v sebi nevede prebudili podjetnika in takrat boste natančno vedeli, kakšen mora biti vaš naslednji korak. In takrat se lahko začne vaša podjetniška pot!

Vir: Inc.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje