Poiščite podjetnika v sebi

Si želite postati podjetnik, toda niste prepričani, da imate dovolj talenta? Michael E. Gerber, legendarni podjetnik, ki je v 25 letih pomagal več kot 70 tisočim podjetjem po vsem svetu, meni, da podjetniško znanje še nikomur ni bilo položeno v zibko in, da se podjetništva lahko nauči vsak.
Poiščite podjetnika v sebi

Poiščite podjetnika v sebi (Vir slike: sxc.hu)

Michael E. Gerber se dobro zaveda, da obstajajo izredno talentirani ljudje, kot so Steve Jobs, Bill Gates in Anita Roddick, toda meni, da ima prav vsak izmed nas v sebi dobre predispozicije, da postane odličen podjetnik.

Kot pravi, je problem predvsem v tem, da v svetu podjetništva veljajo trdno zasidrani miti o tem, da je za dobro poslovanje startupa nujno potrebna oseba z veliko talenta, s katerim se je že rodila, to pa od vstopa v podjetništvo odvrača številne posameznike, ki bi s svojimi inovacijami prav gotovo spremenili svet, kot ga poznamo danes.

Gerber, poslovnež z več kot 25 letnimi izkušnjami v svetu podjetništva, ki je s svojim podjetjem, imenovanim Michael E. Gerber Companies, pomagal več kot 70 tisočim startupom po vsem svetu, je prepričan, da lahko vsakdo poišče podjetnika v sebi. Toda pri tem je nujno, da se oseba prepusti domišljiji in ugotovi, kje se s svojim novim podjetjem vidi čez nekaj let. 

Po njegovem mnenju morate definirati štiri stvari, še preden se lotite ustanovitve podjetja. To so: sanje, ki predstavljajo višji in dolgoročnejši cilj, ki ga želite s podjetjem uresničiti; vizija, ki predstavlja mehanizem, skozi katerega boste uresničili svoje sanje; namen, ki ga boste najlažje ugotovili tako, da si zastavite vprašanje: “Zakaj in za koga bom zgradil podjetje?“; ter misija, ki natančno definira vse zadolžitve, ki jih je potrebno uspešno opraviti, da boste uspešno sledili svojim sanjam. 

Priporočamo branje članka: Ustanovitev podjetja >>

Ko boste natančno razjasnili svoje sanje ter ugotovili vizijo, namen in misijo svojega novega podjetja, boste v sebi nevede prebudili podjetnika in takrat boste natančno vedeli, kakšen mora biti vaš naslednji korak. In takrat se lahko začne vaša podjetniška pot!

Vir: Inc.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje