Poiščite podjetnika v sebi

Si želite postati podjetnik, toda niste prepričani, da imate dovolj talenta? Michael E. Gerber, legendarni podjetnik, ki je v 25 letih pomagal več kot 70 tisočim podjetjem po vsem svetu, meni, da podjetniško znanje še nikomur ni bilo položeno v zibko in, da se podjetništva lahko nauči vsak.
Poiščite podjetnika v sebi

Poiščite podjetnika v sebi (Vir slike: sxc.hu)

Michael E. Gerber se dobro zaveda, da obstajajo izredno talentirani ljudje, kot so Steve Jobs, Bill Gates in Anita Roddick, toda meni, da ima prav vsak izmed nas v sebi dobre predispozicije, da postane odličen podjetnik.

Kot pravi, je problem predvsem v tem, da v svetu podjetništva veljajo trdno zasidrani miti o tem, da je za dobro poslovanje startupa nujno potrebna oseba z veliko talenta, s katerim se je že rodila, to pa od vstopa v podjetništvo odvrača številne posameznike, ki bi s svojimi inovacijami prav gotovo spremenili svet, kot ga poznamo danes.

Gerber, poslovnež z več kot 25 letnimi izkušnjami v svetu podjetništva, ki je s svojim podjetjem, imenovanim Michael E. Gerber Companies, pomagal več kot 70 tisočim startupom po vsem svetu, je prepričan, da lahko vsakdo poišče podjetnika v sebi. Toda pri tem je nujno, da se oseba prepusti domišljiji in ugotovi, kje se s svojim novim podjetjem vidi čez nekaj let. 

Po njegovem mnenju morate definirati štiri stvari, še preden se lotite ustanovitve podjetja. To so: sanje, ki predstavljajo višji in dolgoročnejši cilj, ki ga želite s podjetjem uresničiti; vizija, ki predstavlja mehanizem, skozi katerega boste uresničili svoje sanje; namen, ki ga boste najlažje ugotovili tako, da si zastavite vprašanje: “Zakaj in za koga bom zgradil podjetje?“; ter misija, ki natančno definira vse zadolžitve, ki jih je potrebno uspešno opraviti, da boste uspešno sledili svojim sanjam. 

Priporočamo branje članka: Ustanovitev podjetja >>

Ko boste natančno razjasnili svoje sanje ter ugotovili vizijo, namen in misijo svojega novega podjetja, boste v sebi nevede prebudili podjetnika in takrat boste natančno vedeli, kakšen mora biti vaš naslednji korak. In takrat se lahko začne vaša podjetniška pot!

Vir: Inc.com

Oznake: , , , ,