Poiščite poslovnega partnerja, ki bo vaše živo nasprotje

Veliko podjetnikov pred ustanovitvijo startupa išče poslovnega partnerja, s katerim bi se lahko podali v zahtevni svet podjetništva in si tako izboljšali možnosti za uspeh. Charles Van Vechten iz podjetja Jacob Tyler svetuje, da v ta namen poiščete osebo, ki bo vaše živo nasprotje.
Video: Phil Libin, Evernote: "Podjetje ustanovite skupaj z najboljšimi prijatelji"

Video: Phil Libin, Evernote: “Podjetje ustanovite skupaj z najboljšimi prijatelji” (Vir slike: sxc.hu)

Nasprotja se privlačijo, pravi znani rek, s tem pa se močno strinja tudi Charles Van Vechten, podjetnik, ki s pomočjo poslovnega partnerja že več let uspešno vodi podjetje Jacob Tyler, ki trži istoimensko blagovno znamko.

Od ustanovitve do danes se je njuno podjetje povečalo za kar štirikrat, Van Vechten pa zasluge za to pripisuje predvsem dejstvu, da sta si s poslovnim partnerjem popolnoma različna in se zaradi tega odlično dopolnjujeta pri vodenju mladega podjetja. 

Preberite si 4 nasvete podjetnika Van Vechtna o tem, kako poiskati poslovnega partnerja, ki vas ne bo omejeval, temveč dopolnjeval, da bo lahko vaše podjetje raslo in se širilo. 

1. Razširite svoj krog poznanstev

Ponavadi se ljudje družijo in povezujejo predvsem z ljudmi, ki so jim podobni. Ker pa iščete poslovnega partnerja, ki vam bo odprl nov pogled na svet in ki ne bo razmišljal na enak način kot vi, boste morali nekoliko razširiti svoj krog poznanstev, in sicer na področja, ki vam niso blizu in kjer bi vam vsakršna pomoč prišla še kako prav. 

2. Poslovnega partnerja iščite v ljudeh, ki jim zaupate

Morda boste našli sposobnega in delavnega človeka, ki bi bil odličen poslovni partner vašega novoustanovljenega podjetja, a v kolikor tej osebi ne zaupate sto odstotno ali pa se med vama pojavlja preveč konfliktov, je bolje, da iščete naprej. Le z veliko mero spoštovanja in zaupanja bosta lahko dosegla uspeh, o katerem sanjata oba. 

3. Delitev nalog med poslovnima partnerjema je nujna

Kot se je izkazalo tudi v primeru podjetnika Charlesa Van Vechtna in njegovega poslovnega partnerja, je najbolje, če partnerja v podjetju opravljata različne naloge iz različnih področij, brez da bi se pri tem ovirala in si hodila po prstih. Tako ne bo prihajalo do nepotrebnih konfliktov, delo pa bo opravljeno bolj strokovno.  

4. Poiščite osebo, ki je dojemljiva za nove ideje

Delo v podjetju si bosta s poslovnim partnerjem najverjetnje razdelila tako, da bo vsak izmed vaju opravljal tiste zadolžitve, za katere je bolj usposobljen in ima z njimi več izkušenj. Toda slej ko prej bosta naletela tudi na takšna vprašanja, ki jih bosta morala razrešiti skupaj. Prav zato je bistveno, da si izberete takšnega poslovnega partnerja, ki bo pripravljen na pogovor in ki bo rade volje slišal vaše argumente ter tudi mirno podal svoje.  

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje