Poiščite si delo, v katerem boste uživali

Delo, ki ga opravljamo z veseljem, je ključ do uspeha tako na delovnem mestu kot tudi v zasebnem življenju. Pri iskanju popolne službe si lahko pomagate s spodnjimi nasveti.
Poiščite si delo, v katerem boste uživali

Ste že našli svojo sanjsko službo?

  1. Vprašajte se, kaj si v resnici želite. Vam je trenutna služba všeč ali vas dolgočasi? Zavedajte se, da imate vedno možnost za boljše delo, če se le dovolj potrudite.
  2. Prekinite rutino. Če vas trenutna zaposlitev dela nesrečnega, jo pustite še danes ali jutri, nikar tega ne odlašajte na naslednji teden.
  3. Razmislite o svojih pozitivnih lastnostih, ki bi vam lahko bile pri bodočem delu v pomoč. Nato se usmerite v iskanje zaposlitve na tem področju.
  4. Odpravite se na lov za službo, ki vam bo pisana na kožo. Sama od sebe vas namreč ne bo našla. Dogovarjajte se za sestanke, iščite primerne oglase in si tako ustvarite možnosti za uspeh.
  5. Nikoli ne prenehajte z iskanjem vedno boljše službe. Tudi, če vam je uspelo dobiti boljšo zaposlitev, kot je bila vaša prejšnja, se s tem ne zadovoljite. Vedno se da najti še boljše delo.
  6. Delo iščite na različnih krajih. Spoznavajte nove ljudi, obiskujte zanimive kraje, preizkušajte se v novih hobijih. Slej ko prej boste našli navdih in idejo za vaš sanjski poklic.
  7. Poskusite se čimbolj izpopolniti v svojem delu. Če svojega dela še ne obvladate je namreč le malo možnosti, da boste v njem uživali.
  8. Ko najdete popolno delo, se mu popolnoma posvetite. Če ste našli zaposlitev, v kateri uživate, ste prišli na zeleno vejo, zato priložnosti nikar ne izpustite iz rok.

Zen Habits